Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

MAN Truck & Bus start in mei met de verkoop van de TGE

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
MAN Truck & Bus start in mei met de verkoop van de TGE

© SPS MAN

MAN Truck & Bus start in mei met de verkoop van zijn bestelwagens van het type TGE in België. De eerste voertuigleveringen worden verwacht in september. De TGE werd zes maanden geleden voor het eerst getoond op de vakbeurs IAA in Hannover. Met een brede waaier aan afgeleide producten is de TGE bedoeld voor al wie voor zijn dagelijks werk een busje of bestelwagen nodig heeft met een toelaatbaar totaalgewicht van 3 tot 5,5 ton.

Behalve de gesloten bestelwagen en het busje met ramen biedt de MAN straks nog meer carrosserietypes van de TGE, waaronder nieuwe chassis met enkele en dubbele cabines. “De reacties op de nieuwe TGE voldeden volledig aan onze verwachtingen en overtroffen ze zelfs. Niet lang na de IAA hadden we al meer dan 1.000 verkoopinlichtingen geregi-streerd. Vooral langetermijnklanten van MAN zijn enthousiast over het voertuig en kijken ernaar uit om alles voortaan bij één producent te kunnen kopen”, aldus Dennis Affeld, senior vicepresident Sales Van bij MAN Truck & Bus.

Varianten

In de toekomst zullen de klanten kunnen kiezen uit twee wielbasissen, drie dakhoogten en drie lengten voor hun voertuig. Afhankelijk van de bestelwagenconfiguratie krijg je zo een laadcapaciteit van maximaal 18,4 m³. Het interieur van de laadruimte is standaard uitgerust met heldere ledverlichting. Volgens het toelaatbare totaalgewicht heb je de keuze tussen voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving, naar keuze te combineren met een manuele transmissie met zes versnellingen of een volautomatische transmissie met acht versnellingen. Met een capaciteit van 1.968 cm3 staan de dieselmotoren garant voor een optimale efficiëntie. Ze zijn verkrijgbaar in vier versies: 75 kW/102 pk, 90 kW/122 pk, 103 kW/140 pk en 130 kW/177 pk.

Veiligheid

Verschillende nieuwe veiligheids- en comfortfuncties van de nieuwe MAN TGE beschermen de inzittenden en ondersteunen de bestuurder. Zo zijn er een groot aantal rijhulpsystemen geïntroduceerd die volgens MAN ongeëvenaard zijn in het C- of D-segment: Emergency Brake Assist wordt bv. standaard voorzien, Adaptive Cruise Control is een optie. Met een lage cW-waarde van 0,33, een zuinig brandstofverbruik en lage onderhouds- en herstelkosten zet de TGE een indrukwekkende total cost of ownership (tco) neer.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Heftruckspecialist B-Close viert 50ste verjaardag

Heftruckspecialist B-Close viert 50ste verjaardag

De Belgische verhuurder en verkoper van hef- en magazijntrucks B-Close, is een halve eeuw actief. Dankzij exclusieve samenwerking met internationale merken op de Belgische markt en de lokale aanwezigheid over het hele land, verstevigde B-Close[…]

13/07/2022 | VerhuurOndernemingen
Sigma noteert records in de verkoop van materieel

Sigma noteert records in de verkoop van materieel

Hansea koopt 25 elektrische bussen

Hansea koopt 25 elektrische bussen

Krachtenbundeling voor reiniging stedelijke gebieden

Krachtenbundeling voor reiniging stedelijke gebieden

Meer artikels