Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

MAN toont nieuwe TGX en TGS

Gerelateerde onderwerpen :

MAN toont nieuwe TGX en TGS

© EUROMEDIAHOUSE GmbH Vahrenwalder Str.263 30179 Hannover

Deze krachtpatser met 640 pk wordt zonder twijfel één van de sterren van deze vakbeurs. Aan de buitenzijde heeft het voertuig o.a. spiegelkappen en een onderbumper in elegant antraciet grijs, perfect in harmonie met de chroom inleg van de vernieuwde horizontale radiatorgrill. Het PerformanceLine-logo zorgt voor de kers op de taart en benadrukt de exclusiviteit. Het cabine-interieur doet niet onder en biedt de chauffeur contrastelementen in blauw bij de zetels, de gordijnen en het multi-functionele stuurwiel.

Ook zeker te ontdekken, is de MAN TGX  Efficientline 3 die de lat inzake verbruiksoptimalisatie opnieuw hoger weet te leggen en een bijkomende brandstofbesparing van liefst 6,35% mogelijk maakt in vergelijking met de EfficientLine 2. Door de integratie van verschillende innovatieve voertuigtechnologieën zoals de EfficientCruise en de Efficient-Roll, in combinatie met de nieuwste generatie Euro 6c-motoren, kan voortaan nog meer worden gehaald uit elke brandstofdruppel.

De MAN TGS, met de nieuwe HydroDrive in combinatie met TipMatic-automatische transmissie, maakt het rijtje salonvoertuigen compleet en geeft een uitstekend beeld van de expertise van MAN inzake bouwvoertuigen. Meteen bij de introductie in 2005 bleek HydroDrive de perfecte technische oplossing voor multi-inzetbare voertuigen. De hydrostatisch aangedreven vooras verhoogt de tractiekracht wanneer nodig, op eenvoudig verzoek via een schakelaar, en zorgt bovendien voor een gewichtsvoordeel tot liefst 450 kg, afhankelijk van de voertuigconfiguratie. Dit maakt het systeem ideaal voor voertuigen die het merendeel van de tijd op verharde wegen rijden en slechts occasioneel extra tractie nodig hebben. Nieuw is de combinatie van HydroDrive met de TipMatic-automatische transmissie inclusief specifieke on road- en off road- schakelprogramma’s, wat voor een grotere precisie zorgt en een gunstige invloed heeft op het brandstofverbruik.

Dat MAN duidelijk het pad van de digitalisering bewandelt en meedenkt met de klant wordt dan weer bewezen met het digitale transportplatform RIO. Dat is een open commercieel en technologisch platform van verschillende fabrikanten dat individuele en unieke intuïtieve digitale diensten levert voor het hele transport- en logistieke ecosysteem. De transportketen bestaat uit zowel gegevensverstrekkers als gegevensgebruikers. Als initiatiefnemer van RIO is MAN verantwoordelijk voor de ontwikkeling ervan in de Volkswagen Truck & Bus Group.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

e-power heeft een generator op waterstof

e-power heeft een generator op waterstof

Het bedrijf e-power uit Nieuwerkerken, het vroegere Europower Generators, ontwikkelde een waterstofgenerator. “Deze innovatie is het eerste concrete resultaat van de ‘groene’ strategie waar het nieuwe management voor[…]

29/09/2021 | MaterieelVerhuur
Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Huurland neemt Global Rent over

Huurland neemt Global Rent over

Meer artikels