Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Machineproducent Yanmar en invoerder Cebeko uit Torhout stellen drie nieuwe rupsgravers voor

Gerelateerde onderwerpen :

,
Machineproducent Yanmar en invoerder Cebeko uit Torhout stellen drie nieuwe rupsgravers voor

Yanmar heeft drie nieuwe binnendraaiers

Een eerste nieuwe machine is de Yanmar Vio12. Deze rupsgraafmachine kunnen aannemers inzetten wanneer ze eenvoudig en efficiënt moeten werken in kleine ruimtes.

Met zijn uitschuifbare onderstel en zijn totale lengte van 1 m is de ViO12 een noeste werker voor kleine ruimtes, bv. bij het leggen van funderingen voor huizen, bij binnenhuisrenovaties, bij het leggen van kabels of bij projecten voor landschapsarchitectuur. Dankzij de joystickbesturing aan beide zijden van de stoel verbetert de zithouding van de operator. Hierdoor wordt het comfort van de bestuurder aanzienlijk verhoogd.

De TNV-motor van Yanmar combineert een grote kracht aan schonere emissies. Met een vermogen van 9,2 kW voldoet de motor aan de strengste emissienormen. Veel aandacht werd besteed aan een uitgekiende aandrijflijn. Dit zorgt voor uitstekende prestaties, terwijl de combinatie van de graafkracht en werkcycli van de ViO12 garant staat voor een uitzonderlijke productiviteit.

De ViO12 heeft een bedrijfsgewicht van 1.235 kg en heeft volgens Cebeko met zijn 1.440 mm het langste een meest stabiele onderstel van zijn klasse. Dit resulteert in een sterk verbeterd operatorcomfort en -stabiliteit. Deze rupsgraver geniet van de meer soepele en comfortabele verplaatsingen en biedt de aannemer de mogelijkheid om productiever te werken.

2,5 ton

Daarnaast kregen de 2,5 tonners in het gamma van Yanmar een update. Hier doen de Vio26-6 en de Vio27-6 hun intrede. Dankzij de combinatie van duurzaamheid, robuuste bouw en betrouwbaarheid, zijn deze rupsgravers de perfecte oplossing voor inzet in beperkte ruimtes, bij renovaties of in landschapsarchitectuur.

Hun compacte bouw en verlaagd inzetgewicht vereenvoudigen het transport aanzienlijk. De Vio26-6 werd speciaal ontworpen om maximale prestaties te leveren en heeft een eigen gewicht die conform de wetgeving transporteerbaar is op een aanhangwagen van 3.500 kg met een rijbewijs BE.

Het hydraulische systeem is gebaseerd op het combineren van vermogens, die de besturing preciezer en aangenamer maken voor de operator. Enerzijds kan de combinatie van pompdebieten de werkingssnelheid verbeteren en anderzijds fijngevoelige en simultane prestaties garanderen, zelfs tijdens verplaatsingen.

Bovendien zijn alle bovenvermelde machines binnendraaiers. Welke beweging deze machine ook maakt, het bovenstel zal nooit over de breedte van de rupsen komen. Dit garandeert veilig werken in beperkte ruimtes.

 

 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Dieci wil de specialist zijn in verreikers

Dieci wil de specialist zijn in verreikers

De Italiaanse verreiker-producent Dieci heeft niet de ambitie om de grootste te worden, wel om het breedste en meest gespecialiseerde gamma te kunnen aanbieden. Groei in geproduceerde aantallen en marktaandeel zal daar organisch uit volgen.[…]

16/03/2018 | Materieel
Casier kiest Case

Casier kiest Case

Mecalac toont op Intermat eerste 100% elektrische graafmachine

Mecalac toont op Intermat eerste 100% elektrische graafmachine

Spierings introduceert hybride mobiele kraan

Spierings introduceert hybride mobiele kraan

Meer artikels