Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Maaslands Huis renoveert 36 appartementen in Eisden-Maasmechelen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Maaslands Huis renoveert 36 appartementen in Eisden-Maasmechelen

De cvba Maaslands Huisinvesteert in de totaalrenovatie van de eerste blok van 36 appartementen in de wijk Schietskuil in Maasmechelen. De werken werden voor 5.305.544,38 € (zonder btw) toegewezen aan de tijdelijke vereniging Bouwwerken Gebr. Janssen bvba en de nv Meekers uit Oudsbergen en beginnen op 1 oktober. Een deel van dit bedrag wordt door het Vlaams Klimaatfonds gesubsidieerd. 

De bestaande 36 duplexappartementen worden grondig gerenoveerd en omgevormd naar 18 woongelegenheden van het type 2/3 (twee slaapkamers voor drie personen) en 18 woongelegenheden van het type 3/4, met als doel een hoger wooncomfort en een lagere energiefactuur. Door de herindeling krijgen de appartementen een ruimere badkamer en berging.
 
 
Het balkon wordt vervangen door een nieuw, breder en meer bruikbaar balkon. Alle leidingen worden vernieuwd. Het appartementsgebouw zal voorzien worden van een nieuwe dakbedekking met bijkomende isolatie, er worden nieuwe ramen met dubbele beglazing geplaatst evenals een nieuwe gevelbekleding met bijkomende isolatie.  Het dak wordt voorzien van een draagstructuur om schotelantennes te monteren. Ook de liften worden vernieuwd. 
 
Alle appartementen worden uitgerust met een individuele condenserende gaswandketel. De helft van het aantal  appartementen heeft een inpandige garage met aanleunende berging. De andere helft krijgt een berging die vanaf het openbaar domein bereikbaar is. De ontwerpers van dit project zijn Dirk Jacobs Architect & Partners bvba (DJAr) in samenwerking met ir. architect Kimberly Willen uit Maasmechelen.
 
 
In latere fasen worden ook de drie andere blokken vernieuwd. Na de renovatie van de tweede blok wordt in samenwerking met het bureau Technum, de Vlaamse Maatschappij Voor Sociaal Wonen (VMSW) en de gemeente Maasmechelen ook de omgeving aangepakt. De middenzone tussen het gebouw aan de Dina Demerstraat 14-16 en de Jacob Catsstraat 5-7 wordt een groene, verkeersvrije zone.
 
De cvba so Maaslands Huis is een erkende sociale huisvestingsmaatschappij met een patrimonium van ongeveer 2.000 woningen in de gemeenten Maasmechelen, Lanaken en Dilsen-Stokkem (Lanklaar), Johan Vandekerckhove is de directeur, de voorzitter is Jan Delille.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Eén op de vijf bouwbedrijven is nog 100% actief

Eén op de vijf bouwbedrijven is nog 100% actief

Uit een pas uitgevoerde enquête van de Confederatie Bouw waaraan 806 bedrijven deelnamen, blijkt dat slechts 18% van de bouwondernemingen nog volledig aan de slag is. 38% is nog gedeeltelijk actief, 44% van de bouwondernemingen is[…]

Regie der Gebouwen schenkt beschermingsmateriaal aan ziekenhuizen

Regie der Gebouwen schenkt beschermingsmateriaal aan ziekenhuizen

Binnenvaart en waterwegen blijven operationeel voor goederentransport

Binnenvaart en waterwegen blijven operationeel voor goederentransport

Vragen over overheidsopdrachten tijdens coronacrisis?

Vragen over overheidsopdrachten tijdens coronacrisis?

Meer artikels