Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Maaslands Huis renoveert 36 appartementen in Eisden-Maasmechelen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Maaslands Huis renoveert 36 appartementen in Eisden-Maasmechelen

De cvba Maaslands Huisinvesteert in de totaalrenovatie van de eerste blok van 36 appartementen in de wijk Schietskuil in Maasmechelen. De werken werden voor 5.305.544,38 € (zonder btw) toegewezen aan de tijdelijke vereniging Bouwwerken Gebr. Janssen bvba en de nv Meekers uit Oudsbergen en beginnen op 1 oktober. Een deel van dit bedrag wordt door het Vlaams Klimaatfonds gesubsidieerd. 

De bestaande 36 duplexappartementen worden grondig gerenoveerd en omgevormd naar 18 woongelegenheden van het type 2/3 (twee slaapkamers voor drie personen) en 18 woongelegenheden van het type 3/4, met als doel een hoger wooncomfort en een lagere energiefactuur. Door de herindeling krijgen de appartementen een ruimere badkamer en berging.
 
 
Het balkon wordt vervangen door een nieuw, breder en meer bruikbaar balkon. Alle leidingen worden vernieuwd. Het appartementsgebouw zal voorzien worden van een nieuwe dakbedekking met bijkomende isolatie, er worden nieuwe ramen met dubbele beglazing geplaatst evenals een nieuwe gevelbekleding met bijkomende isolatie.  Het dak wordt voorzien van een draagstructuur om schotelantennes te monteren. Ook de liften worden vernieuwd. 
 
Alle appartementen worden uitgerust met een individuele condenserende gaswandketel. De helft van het aantal  appartementen heeft een inpandige garage met aanleunende berging. De andere helft krijgt een berging die vanaf het openbaar domein bereikbaar is. De ontwerpers van dit project zijn Dirk Jacobs Architect & Partners bvba (DJAr) in samenwerking met ir. architect Kimberly Willen uit Maasmechelen.
 
 
In latere fasen worden ook de drie andere blokken vernieuwd. Na de renovatie van de tweede blok wordt in samenwerking met het bureau Technum, de Vlaamse Maatschappij Voor Sociaal Wonen (VMSW) en de gemeente Maasmechelen ook de omgeving aangepakt. De middenzone tussen het gebouw aan de Dina Demerstraat 14-16 en de Jacob Catsstraat 5-7 wordt een groene, verkeersvrije zone.
 
De cvba so Maaslands Huis is een erkende sociale huisvestingsmaatschappij met een patrimonium van ongeveer 2.000 woningen in de gemeenten Maasmechelen, Lanaken en Dilsen-Stokkem (Lanklaar), Johan Vandekerckhove is de directeur, de voorzitter is Jan Delille.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

OPZ Geel bouwt circulair en met sociale tewerkstelling

OPZ Geel bouwt circulair en met sociale tewerkstelling

Het Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis Geel is naar eigen zeggen de eerste openbare bouwheer die kiest voor een circulaire gevelsteen, geplaatst door medewerkers uit de sociale economie. De stenen worden geplaatst voor de buitengevels van vijf[…]

14/10/2019 | Projectenbaksteen
Helft bouwondernemers heeft weinig vertrouwen in nieuwe Vlaamse regering

Helft bouwondernemers heeft weinig vertrouwen in nieuwe Vlaamse regering

Besix start grootschalig waterbouwproject in Polen

Besix start grootschalig waterbouwproject in Polen

Driekwart aannemers zijn tegen maatregelen Vlaamse regering

Driekwart aannemers zijn tegen maatregelen Vlaamse regering

Meer artikels