Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Maaslands Huis renoveert 181 woongelegenheden

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Maaslands Huis renoveert 181 woongelegenheden

De sociale huisvestingsmaatschappij Maaslands Huis cvba gaat 181 verhuurde woongelegenheden in de wijk Grimbyerbroek in Opgrimbie-Maasmechelen energetisch renoveren. Het gaat om een investering van 10.642.112,61 € zonder btw, waarvan een deel door het Vlaams Klimaatfonds wordt gesubsidieerd.

De werken worden uitgevoerd door de firma Renotec uit Geel. De uitvoeringstermijn bedraagt 730 kalenderdagen. De ontwerper van het project is Architectenbureau PCP cvba uit Genk.

Op 2 maart wordt gestart met het uitvoeren van de werken aan een proefwoning. De energetische renovatie zal ertoe leiden dat de energiekost van de bewoners aanzienlijk zal dalen en het wooncomfort zal verhogen.

De wijk Grimbyerbroek werd gebouwd omstreeks 1980 en omvat in totaal 210 woongelegenheden, bestaande uit 162 woningen en 48 appartementen. In de loop van de jaren werden in totaal 29 woningen verkocht. De eigenaars worden eveneens geïnformeerd en kunnen, desgewenst met de aannemer afspraken maken om ook aan hun woningen werken te laten uitvoeren.

De energetische renovatiewerken omvatten het plaatsen van bijkomende isolatie op de hellende en platte daken, een nieuw hellend dak, het isoleren van de spouwmuren en het voorzien van nieuwe ramen, buitendeuren en sectionaal garagepoorten.

Het houten buitenschrijnwerk wordt vervangen door thermisch onderbroken aluminium buitenschrijnwerk, met dubbele beglazing en veiligheidsbeglazing. De buitengevels worden gereinigd en behandeld tegen vocht, waterafstotend behandeld, er wordt voorzien in kelderverluchting en er komen sanitaire ventilatoren in de wc en de badkamer. De regenwaterafvoeren en de brievenbussen worden eveneens vernieuwd.

Ook Fluvius en Aquafin zullen in verschillende fasen en gespreid over verschillende jaren, werken uitvoeren om het bestaande rioleringsstelsel van Opgrimbie te vernieuwen tot een gescheiden rioleringsstelsel.

Maaslands Huis is een erkende sociale huisvestingsmaatschappij met een patrimonium van ongeveer 2.000 woningen in de gemeenten Maasmechelen, Lanaken en Dilsen-Stokkem (Lanklaar ). De directeur van Maaslands Huis is Johan Vandekerckhove; de voorzitter van de raad van bestuur is Jan Delille.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Het vastgoedproject Mairesse Garden aan de Munthofstraat 137-139 in Sint-Gillis zal worden gerealiseerd door aannemer  Louis De Waele. Voor het project sloeg de gemeente Sint-Gillis de handen in elkaar met citydev.brussels. Er komen negen[…]

Heylen Vastgoed breidt uit naar Oost-Vlaanderen

Heylen Vastgoed breidt uit naar Oost-Vlaanderen

Corona maakt vastgoed aan de kust duurder

Corona maakt vastgoed aan de kust duurder

SVK Zuid-Oost-Vlaanderen heeft 700 woningen in beheer

SVK Zuid-Oost-Vlaanderen heeft 700 woningen in beheer

Meer artikels