Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Maaslands Huis renoveert 181 woongelegenheden

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Maaslands Huis renoveert 181 woongelegenheden

De sociale huisvestingsmaatschappij Maaslands Huis cvba gaat 181 verhuurde woongelegenheden in de wijk Grimbyerbroek in Opgrimbie-Maasmechelen energetisch renoveren. Het gaat om een investering van 10.642.112,61 € zonder btw, waarvan een deel door het Vlaams Klimaatfonds wordt gesubsidieerd.

De werken worden uitgevoerd door de firma Renotec uit Geel. De uitvoeringstermijn bedraagt 730 kalenderdagen. De ontwerper van het project is Architectenbureau PCP cvba uit Genk.

Op 2 maart wordt gestart met het uitvoeren van de werken aan een proefwoning. De energetische renovatie zal ertoe leiden dat de energiekost van de bewoners aanzienlijk zal dalen en het wooncomfort zal verhogen.

De wijk Grimbyerbroek werd gebouwd omstreeks 1980 en omvat in totaal 210 woongelegenheden, bestaande uit 162 woningen en 48 appartementen. In de loop van de jaren werden in totaal 29 woningen verkocht. De eigenaars worden eveneens geïnformeerd en kunnen, desgewenst met de aannemer afspraken maken om ook aan hun woningen werken te laten uitvoeren.

De energetische renovatiewerken omvatten het plaatsen van bijkomende isolatie op de hellende en platte daken, een nieuw hellend dak, het isoleren van de spouwmuren en het voorzien van nieuwe ramen, buitendeuren en sectionaal garagepoorten.

Het houten buitenschrijnwerk wordt vervangen door thermisch onderbroken aluminium buitenschrijnwerk, met dubbele beglazing en veiligheidsbeglazing. De buitengevels worden gereinigd en behandeld tegen vocht, waterafstotend behandeld, er wordt voorzien in kelderverluchting en er komen sanitaire ventilatoren in de wc en de badkamer. De regenwaterafvoeren en de brievenbussen worden eveneens vernieuwd.

Ook Fluvius en Aquafin zullen in verschillende fasen en gespreid over verschillende jaren, werken uitvoeren om het bestaande rioleringsstelsel van Opgrimbie te vernieuwen tot een gescheiden rioleringsstelsel.

Maaslands Huis is een erkende sociale huisvestingsmaatschappij met een patrimonium van ongeveer 2.000 woningen in de gemeenten Maasmechelen, Lanaken en Dilsen-Stokkem (Lanklaar ). De directeur van Maaslands Huis is Johan Vandekerckhove; de voorzitter van de raad van bestuur is Jan Delille.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Belgen blijven ondanks viruscrisis zoeken naar nieuwe huizen

Belgen blijven ondanks viruscrisis zoeken naar nieuwe huizen

De viruscrisis heeft de zoektocht naar nieuwe huizen niet gestopt. De makelaars van Heylen Vastgoed moeten zelfs al met wachtlijsten werken om toekomstige huisbezoeken in te plannen en zien de trafiek op hun website sterk stijgen. Nochtans[…]

06/04/2020 | Huisvesting en Vastgoed
Futurn herontwikkelt site Arca Bifa in Lubbeek

Futurn herontwikkelt site Arca Bifa in Lubbeek

Vastgoedbeurs Mipim slankt af tot tweedaagse in Parijs

Vastgoedbeurs Mipim slankt af tot tweedaagse in Parijs

Brusselse Multi Tower goed voor 45.000 m² kantoorruimte

Brusselse Multi Tower goed voor 45.000 m² kantoorruimte

Meer artikels