Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Maaslands Huis bouwt 32 appartementen in Eisden

Maaslands Huis bouwt 32 appartementen in Eisden

Een 3D-beeld gezien vanuit het binnengebied, met aan de rechterzijde de achterkant van het gebouw aan de straatzijde. Aan de linkerzijde het gebouw met 16 appartementen met op het gelijkvloers de overdekte staanplaatsen. (Beeld: Architectuur Depot).

De sociale huisvestingsmaatschappij Maaslands Huis bouwt 32 appartementen op de site van de voormalige lagere gemeenteschool aan de Onderwijsstraat in het centrum van Eisden (Maasmechelen). De voormalige basisschool wordt gedeeltelijk afgebroken.
De werken werden aanbesteed en voor de prijs van (afgerond) 5,2 miljoen € toegewezen aan de thv Bouwbedrijf Vandersmissen - Algemene Aanneming De Coninck uit Herk-de-Stad. De ontwerper is Architectuur Depot uit Maasmechelen.
 
In overleg met de gemeente Maasmechelen worden appartementen met één of twee slaapkamers voorzien voor bijvoorbeeld alleenstaanden, kleine gezinnen en ouderen. Ook zijn tien van de 32 appartementen aangepast voor mensen met een beperking.

De voormalige school staat al enige tijd leeg. Maaslands Huis kocht deze gebouwen aan en voorziet er nu sociale huisvesting. Het mijngebeuren heeft een nadelige invloed op de gebouwen gehad. Ze worden gedeeltelijk afgebroken en weer opgebouwd. Toch zal het visuele beeld van de school in het straatbeeld aanwezig blijven. Het centrale deel van de school is een mooi poortgebouw dat ook in de nieuwe architectuur behouden blijft.
 
Aan de straatzijde voorziet de sociale huisvestingsmaatschappij op het gelijkvloers acht appartementen met één slaapkamer, waarvan vier aangepast voor personen met een beperking. Op de eerste verdieping, samen met het dakniveau, komen er acht duplex-appartementen met twee slaapkamers. De latere aanbouw aan het symmetrisch schoolgebouw wordt afgebroken. Op deze plaats voorziet Maaslands Huis een doorgang met daarboven in totaal vier appartementen.
 
In het binnengebied wordt een gebouw met vier bouwlagen met lift voorzien, met in totaal twaalf appartementen, allen met twee slaapkamers waarvan zes aangepast voor personen met een beperking. Het gelijkvloers niveau van dit gebouw bevat twintig overdekte parkeerplaatsen.
 
Omdat de terreinen van de voormalige school  aansluiten bij het gebied van de hoofdzetel van Maaslands Huis, wordt in het binnengebied ook voorzien in een parkeerterrein voor het personeel.

De afbraakwerken van de voormalige gemeenteschool zijn reeds gestart en zullen ongeveer vier weken in beslag nemen. Meteen daarna volgt de start van het eigenlijke bouwproject.
 
Maaslands Huis is een erkende sociale huisvestingsmaatschappij met een patrimonium van ongeveer 2.000 woningen in de gemeenten Maasmechelen, Lanaken en Dilsen-Stokkem (Lanklaar). De directeur van Maaslands Huis is Johan Vandekerckhove; de voorzitter van de raad van bestuur is Jan Delille.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

Betaalbaar wonen is vrijwel heel Vlaanderen en vooral in de steden een grote maatschappelijke uitdaging. Het Sociaal Verhuurkantoor Mechelen en het stadsbestuur bundelen de krachten om daar structureel iets aan te doen. Tegen 2025 willen beide[…]

182.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning

182.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning

Hoge prijzen in Brussel drijven inwoners naar Vlaanderen

Hoge prijzen in Brussel drijven inwoners naar Vlaanderen

Sociaal netwerk voor vastgoedinvesteerders

Sociaal netwerk voor vastgoedinvesteerders

Meer artikels