Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Maaslands Huis bouwt 32 appartementen in Eisden

Maaslands Huis bouwt 32 appartementen in Eisden

Een 3D-beeld gezien vanuit het binnengebied, met aan de rechterzijde de achterkant van het gebouw aan de straatzijde. Aan de linkerzijde het gebouw met 16 appartementen met op het gelijkvloers de overdekte staanplaatsen. (Beeld: Architectuur Depot).

De sociale huisvestingsmaatschappij Maaslands Huis bouwt 32 appartementen op de site van de voormalige lagere gemeenteschool aan de Onderwijsstraat in het centrum van Eisden (Maasmechelen). De voormalige basisschool wordt gedeeltelijk afgebroken.
De werken werden aanbesteed en voor de prijs van (afgerond) 5,2 miljoen € toegewezen aan de thv Bouwbedrijf Vandersmissen - Algemene Aanneming De Coninck uit Herk-de-Stad. De ontwerper is Architectuur Depot uit Maasmechelen.
 
In overleg met de gemeente Maasmechelen worden appartementen met één of twee slaapkamers voorzien voor bijvoorbeeld alleenstaanden, kleine gezinnen en ouderen. Ook zijn tien van de 32 appartementen aangepast voor mensen met een beperking.

De voormalige school staat al enige tijd leeg. Maaslands Huis kocht deze gebouwen aan en voorziet er nu sociale huisvesting. Het mijngebeuren heeft een nadelige invloed op de gebouwen gehad. Ze worden gedeeltelijk afgebroken en weer opgebouwd. Toch zal het visuele beeld van de school in het straatbeeld aanwezig blijven. Het centrale deel van de school is een mooi poortgebouw dat ook in de nieuwe architectuur behouden blijft.
 
Aan de straatzijde voorziet de sociale huisvestingsmaatschappij op het gelijkvloers acht appartementen met één slaapkamer, waarvan vier aangepast voor personen met een beperking. Op de eerste verdieping, samen met het dakniveau, komen er acht duplex-appartementen met twee slaapkamers. De latere aanbouw aan het symmetrisch schoolgebouw wordt afgebroken. Op deze plaats voorziet Maaslands Huis een doorgang met daarboven in totaal vier appartementen.
 
In het binnengebied wordt een gebouw met vier bouwlagen met lift voorzien, met in totaal twaalf appartementen, allen met twee slaapkamers waarvan zes aangepast voor personen met een beperking. Het gelijkvloers niveau van dit gebouw bevat twintig overdekte parkeerplaatsen.
 
Omdat de terreinen van de voormalige school  aansluiten bij het gebied van de hoofdzetel van Maaslands Huis, wordt in het binnengebied ook voorzien in een parkeerterrein voor het personeel.

De afbraakwerken van de voormalige gemeenteschool zijn reeds gestart en zullen ongeveer vier weken in beslag nemen. Meteen daarna volgt de start van het eigenlijke bouwproject.
 
Maaslands Huis is een erkende sociale huisvestingsmaatschappij met een patrimonium van ongeveer 2.000 woningen in de gemeenten Maasmechelen, Lanaken en Dilsen-Stokkem (Lanklaar). De directeur van Maaslands Huis is Johan Vandekerckhove; de voorzitter van de raad van bestuur is Jan Delille.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Minister wil private sector meer betrekken bij sociale huisvesting

Minister wil private sector meer betrekken bij sociale huisvesting

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele wil particulieren of private ondernemingen sterker betrekken bij een breed woningaanbod tegen lagere huurprijzen. Diependaele stelt in dit verband voor om 500 miljoen € te voorzien voor private[…]

Managementwissel aan top van Century 21 Benelux

Managementwissel aan top van Century 21 Benelux

Van Mol wordt co-CEO van Steenoven

Van Mol wordt co-CEO van Steenoven

Dewaele Vastgoedgroep en Troostwijk gaan samen vastgoed verkopen

Dewaele Vastgoedgroep en Troostwijk gaan samen vastgoed verkopen

Meer artikels