Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Maaslands Huis bouwt 22 zorgappartementen in Lanaken

Gerelateerde onderwerpen :

Maaslands Huis bouwt 22 zorgappartementen in Lanaken

De cvba Maaslands Huis investeert in de aankoop en afbraak van het voormalige klooster en in de nieuwbouw van 22 aangepaste woongelegenheden voor ouderen aan de Gasthuisstraat in Lanaken-centrum, in de onmiddellijke nabijheid  van het mooie nieuwbouwproject van vzw Huize Sint-Anna, het wzc Ludinaca. De sociale huisvestingsmaatschappij Maaslands Huis beschikt over een patrimonium van ongeveer 2.000 woningen in de gemeenten Maasmechelen, Lanaken en Dilsen-Stokkem (Lanklaar).

De ontwerper van dit project is Dirk Jacobs Architect & Partners bvba (DJAr) uit Maasmechelen. De grond en de gebouwen werden in 2010 gekocht van het OCMW van Lanaken. De werken werden na een lange goedkeuringsprocedure op 3 oktober 2018 aanbesteed en na de wettelijke wachttermijn toegewezen aan de laagste regelmatige inschrijver, de firma Bouwwerken Gebroeders Janssen bvba uit Oudsbergen, voor de prijs van 2.953.395,09 €.

De afbraak van de bestaande bebouwing is inmiddels reeds uitgevoerd en de nieuwbouwwerken van de 22 woongelegenheden, met ondergrondse garage, zijn momenteel in uitvoering. Het geheel bestaat uit 22 appartementen van het type 1/2 (één slaapkamer met een maximale bezetting van twee personen) voor ouderen. Architecturaal en conceptueel schept de cvba Maaslands Huis in het project Gasthuisstraat de voorwaarden tot sociale netwerkvorming, in de vorm van tuinen op het gelijkvloers en terrassen op de verdiepingen.

Voor dit project mag Maaslands Huis vanwege de provincie Limburg rekenen op een investeringssubsidie die projecten stimuleert waarin de relatie wonen-zorg centraal staat. Het is een subsidie voor initiatiefnemers van bouwprojecten voor personen met een kwetsbaarheid in de sectoren ouderen, personen met een handicap, geestelijke gezondheid en integrale jeugdhulp.

“Om een zo goed mogelijke aangepaste zorgverstrekking te kunnen bieden werd met Welzijnscampus Huize St-Anna een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Die biedt ouderenzorg en onmiddellijke hulp in noodsituaties aan. Intramuraal is in wzc Ludinaca een voor iedereen vrij toegankelijke ontmoetingsruimte aanwezig, die eveneens bijdraagt tot de sociale netwerkvorming. Het project Gasthuisstraat past tevens in het beleid van de gemeente Lanaken om meer aangepaste huisvesting te voorzien voor ouderen, met de  mogelijkheid tot begeleiding op het gebied van wonen en zorg in het nabijgelegen gemeentelijke lokale dienstencentrum”, besluiten Jan Delille en Johan Vandekerckhove, respectievelijk voorzitter en directeur van de cvba so Maaslands Huis.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Malle stopt met grote woonprojecten tot 2021

Malle stopt met grote woonprojecten tot 2021

De gemeente Malle zal vanaf nu tot 1 maart 2021 geen omgevingsvergunningen meer afleveren voor grote appartementsprojecten. De gemeenteraad keurde hiervoor een zogenaamde bouwpauze goed. Tijdens deze bouwpauze wil het gemeentebestuur een[…]

13/12/2019 | ImmoProjecten
Nieuwe basisschool en sporthal op Nieuw Zuid

Nieuwe basisschool en sporthal op Nieuw Zuid

VEA onderzoekt energetische renovatieplannen van Vlamingen

VEA onderzoekt energetische renovatieplannen van Vlamingen

Ecologisch wooncomplex met park in Molenbeek en Sint-Agatha-Berchem

Ecologisch wooncomplex met park in Molenbeek en Sint-Agatha-Berchem

Meer artikels