Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Maaseik plant 353 woongelegenheden

Gerelateerde onderwerpen :

Maaseik plant 353 woongelegenheden

Het stadsbestuur van Maaseik voorziet in het ruimtelijk uitvoeringsplan 'Stad aan de Maas' 138 woningen en 215 appartementen in het gebied tussen de Maasbrug en Aldeneik. Er komen geen winkels maar diensten en horeca zijn wel mogelijk. Met het project wordt de ontwikkeling in gang gezet van het vroegere ontginningsgebied Dragetra aan de oevers van de Maas, een terrein dat er al jaren verloederd bij ligt. In het projectgebied bevinden zich nog enkele huizen die zullen moeten wijken. Er wordt samen met de bewoners een oplossing gezocht. Er volgt nog een openbaar onderzoek.

Het plan bestaat uit vier bestemmingszones. Op de vroegere Dragetra-site komen vijf bouwblokken van vijf verdiepingen. Er heeft zich al een projectontwikkelaar gemeld voor de realisatie van dit deel van het project. Een nieuw plein zal fungeren als nieuwe toegangspoort voor Maaseik. Rond het plein komen woongebouwen met maximum vier verdiepingen.

Een derde zone is bestemd als stedelijk gebied waar enkel wonen mogelijk is. De huizen of appartementen worden verdeeld in twee wijkfuncties met voldoende groen. Er wordt een verbinding gemaakt met de kern van Aldeneik. Een laatste zone wordt een landschapspark waar maximaal een bouwblok van 35 m hoogte mogelijk is. Deze groene gordel vormt de verbinding met het recreatiegebied en de Maasplassen van Heerenlaak.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weigert de omgevingsvergunning voor de bouw van een gascentrale van 900 MW in Dilsen-Stokkem. De gascentrale zou jaarlijks ongeveer 100.000 kg ammoniak en ongeveer 340.000 kg NOx uitstoten op slechts 189[…]

20/09/2021 | ProjectenElektriciteit
Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

UGent wil twee studentenhomes bouwen

UGent wil twee studentenhomes bouwen

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Meer artikels