Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Maaseik: 84 woningen op ATM-site

Gerelateerde onderwerpen :

De gemeenteraad van Maaseik heeft zopas de verkavelingsaanvraag van Matexi, AVS-Invest en Het Landgoed nv goedgekeurd voor de bouw van 84 woningen en appartementen op de site van ATM. Door de herlokalisatie van het metaalverwerkende bedrijf ATM kwam een gebied van 3,8 ha kmo-zone langs de Heirweg in Maaseik vrij. Het gaat om een binnengebied dat wordt omsloten door bebouwing langs de Heirweg, de Meidoornweg, de Sportlaan, de Hans Memlingstraat en de Pieter Breughelstraat.

Uitbreidingen

Het ruimtelijk uitvoeringsplan ATM werd door de gemeenteraad goedgekeurd in 2010, waardoor de bestemming van kmo-zone werd gewijzigd naar stedelijk wonen. De verkavelingsaanvraag omvat behalve de 84 woningen nog een mogelijke uitbreiding voor acht kavels in de achtertuinen van enkele woningen langs de Heirweg. Er is ook nog een tweede mogelijke uitbreidingszone naar de Meidoornweg.

Wegen en pleintjes

De hoofdontsluiting is voorzien via de Heirweg. Er is een tweede verbinding voor gemotoriseerd verkeer naar de Pieter Breughelstraat.

Naar de Hans Memlingstraat wordt een verbinding voor langzaam verkeer met een breedte van 2 m aangelegd. De rijweg wordt aangelegd in asfalt, de tussenverbindingen worden aangelegd in klinkers. De pleintjes krijgen groenaccenten en er worden speelruimtes voorzien en parkeerplaatsen op het openbaar domein.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

De site van de voormalige tuinspeciaalzaak Puttemanshof op de hoek van de Poststraat en de Oudebaan in Lebbeke maakt plaats voor het nieuwe woonproject Residentie Puttemanshof. Daarmee krijgen de 6.200 m² grote terreinen van de in Lebbeke[…]

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

Meer artikels