Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Maak komaf met slipongevallen

Maak komaf met slipongevallen

Uitglijden op vloeren is na het verkeer de grootste oorzaak van zware ongevallen. Jaarlijks gebeuren er wel 64.000 slipongevallen op gladde vloeren. Bijna al deze ongevallen kunnen voorkomen worden door de vloer voldoende antislip te maken. GripControl biedt hiervoor een kleurloze, onderhoudsvriendelijke en duurzame oplossing, voornamelijk als toepassing bij natte steenachtige vloeren. Na behandeling is de vloer onmiddellijk gebruiksklaar, er moeten geen wachttijden in acht worden genomen.

GripControl is dé oplossing voor tegelvloeren (keramisch), marmer/graniet, poly beton/gladde betonnen tegels, email baden en douchebakken en leisteen en kan zowel binnen als buiten toegepast worden. Het is onzichtbaar en kleurloos en kan snel aangebracht worden (tot 200 m² per dag, afhankelijk van de aard van de te behandelen vloer. Eén behandeling is volgens de producent goedkoper dan eender welk alternatief en een vloer is na een behandeling jarenlang veilig.

GripControl brengt geen verflaag of coating aan, het laat geen sporen of resten achter, het doet slechts microscopisch kleine verhevenheden ontstaan. Na het aanbrengen kan de vloer net als voorheen gebruikt en onderhouden worden. De vloer heeft de antislipgraad gekregen die zij nodig heeft en voelt bij het belopen stroef aan, mits de behandeling door de daartoe opgeleide professioneel geschiedt.

Het bestaande tegeloppervlak moet gereinigd worden met water zodat vuil, kalk- en/of zeepresten verwijderd zijn. Wanneer de vloer ontvet is, wordt het antislipsysteem aangebracht. Na de antislipbehandeling wordt de stroefheid van de vloer opnieuw getest. Er wordt altijd getest in natte omstandigheden, omdat het antislipsysteem het beste tot zijn recht komt in natte ruimtes, zowel binnen als buiten. De behandeling van de vloer met GripControl Antislip wordt pas beëindigd wanneer de vereisten gehaald zijn.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Slechtste fietspad van West-Vlaanderen wordt aangepakt

Slechtste fietspad van West-Vlaanderen wordt aangepakt

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters kondigt nieuwe, volledig afgescheiden fietspaden op de Veurnestraat/Pannestraat (N35) aan. In 2018 kreeg dat fietspad nog de betreurenswaardige titel ‘slechtste fietspad van[…]

Europees platform voor coatingonderzoek gestart

Europees platform voor coatingonderzoek gestart

'We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden'

'We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden'

Federale Verzekering versterkt ondanks crisis het eigen vermogen

Federale Verzekering versterkt ondanks crisis het eigen vermogen