Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Maak komaf met slipongevallen

Maak komaf met slipongevallen

Uitglijden op vloeren is na het verkeer de grootste oorzaak van zware ongevallen. Jaarlijks gebeuren er wel 64.000 slipongevallen op gladde vloeren. Bijna al deze ongevallen kunnen voorkomen worden door de vloer voldoende antislip te maken. GripControl biedt hiervoor een kleurloze, onderhoudsvriendelijke en duurzame oplossing, voornamelijk als toepassing bij natte steenachtige vloeren. Na behandeling is de vloer onmiddellijk gebruiksklaar, er moeten geen wachttijden in acht worden genomen.

GripControl is dé oplossing voor tegelvloeren (keramisch), marmer/graniet, poly beton/gladde betonnen tegels, email baden en douchebakken en leisteen en kan zowel binnen als buiten toegepast worden. Het is onzichtbaar en kleurloos en kan snel aangebracht worden (tot 200 m² per dag, afhankelijk van de aard van de te behandelen vloer. Eén behandeling is volgens de producent goedkoper dan eender welk alternatief en een vloer is na een behandeling jarenlang veilig.

GripControl brengt geen verflaag of coating aan, het laat geen sporen of resten achter, het doet slechts microscopisch kleine verhevenheden ontstaan. Na het aanbrengen kan de vloer net als voorheen gebruikt en onderhouden worden. De vloer heeft de antislipgraad gekregen die zij nodig heeft en voelt bij het belopen stroef aan, mits de behandeling door de daartoe opgeleide professioneel geschiedt.

Het bestaande tegeloppervlak moet gereinigd worden met water zodat vuil, kalk- en/of zeepresten verwijderd zijn. Wanneer de vloer ontvet is, wordt het antislipsysteem aangebracht. Na de antislipbehandeling wordt de stroefheid van de vloer opnieuw getest. Er wordt altijd getest in natte omstandigheden, omdat het antislipsysteem het beste tot zijn recht komt in natte ruimtes, zowel binnen als buiten. De behandeling van de vloer met GripControl Antislip wordt pas beëindigd wanneer de vereisten gehaald zijn.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dag van de architectuur zet honderd gebouwen in de kijker

Dag van de architectuur zet honderd gebouwen in de kijker

Tijdens de Dag van de architectuur op zondag 17 oktober kan je kennismaken met een heleboel bijzondere projecten in Vlaanderen en Brussel. Ruim honderd gebouwen en veertig architectenkantoren zetten de deuren open voor een uitzonderlijke blik[…]

Objectief schattingsverslag vormt basis voor bedrag woonlening

Objectief schattingsverslag vormt basis voor bedrag woonlening

Cofinimmo bouwt woonzorgcentra in Frankrijk en Spanje

Cofinimmo bouwt woonzorgcentra in Frankrijk en Spanje

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem