Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Lydia Peeters wint de Gouden Baksteen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Lydia Peeters wint de Gouden Baksteen

hoi@aarongodderis.com/(c) Bouwunie

© Aaron Godderis

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wint dit jaar de Gouden Baksteen, de award van Bouwunie voor de persoonlijkheid, organisatie of instelling die zich het voorbije jaar inzette voor de bouwsector. Ze kreeg de prijs tijdens een gala-avond in de Waagnatie in Antwerpen met ruim 500 aanwezigen uit handen van gedelegeerd bestuurder Jean-Pierre Waeytens van Bouwunie. Naast de Gouden Baksteen kregen drie bedrijven een Thor Award.
Het is intussen al de 25ste keer dat Bouwunie de Gouden Baksteen uitreikt. De keuze voor minister Peeters lag voor de hand. “We prijzen de minister omdat ze het mogelijk maakte om wegenbouwers ondanks corona weer snel aan het werk te zetten. Daarnaast konden onze ondernemers rekenen op tegemoetkomingen voor het duurdere woon-werkverkeer en andere corona-kosten. Net zoals op langere indieningstermijnen, soepelere uitvoeringstermijnen, mogelijkheid tot voorschotten, vlotte verificatie en een soepele houding bij vertraging omwille van covid. Ook haar investeringsagenda bleef tijdens corona gewoon doorlopen met aandacht voor de kmo's”, aldus Waeytens.
 
Voor minister Peeters betekent de award veel. “Het is een grote eer en mooie erkenning voor onze beleidsacties op vlak van mobiliteit en openbare werken in Vlaanderen. De bouwsector maakt mee het verschil op vlak van tewerkstelling, innovatie, duurzaamheid. En niet toevallig zijn dat ook de uitdagingen voor de toekomst. Daarnaast zorgt de bouwsector door haar werkzaamheden voor een verhoging van de verkeersveiligheid in ons land. Via forse en versnelde investeringen wil ik de bouwsector een boost geven, want investeren in mobiliteit, is investeren in onze welvaart”, aldus Lydia Peeters.
 
De Gouden Baksteen is één van de grootste evenementen van de Vlaamse bouwsector. Eerder mochten premier Alexander De Croo, Kris Peeters, Bart Tommelein, Philippe Muyters, Marianne Thyssen, Hilde Crevits, Bart Somers, VDAB, het WTCB en FVB Constructiv deze trofee in ontvangst nemen.
 
Initiator
 
De Initiator van het jaar, de prijs voor een jong en veelbelovend bouwbedrijf gaat naar 4Best, een asbestverwijderaar uit Poederlee. De nu 27-jarige Niels Laenen startte het bedrijf twee jaar geleden. Intussen heeft 4Best twaalf medewerkers, boekt het mooie financiële resultaten en is het een bekende naam in de asbestwereld.
 
Innovator
 
De Innovator is een bouwbedrijf dat durft te innoveren. Die eer viel te beurt aan productiebedrijf Enjoy Concrete uit Veurne van zaakvoerder Bernard Joye. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve betonproducten aan zoals Graphic beton, waterjet, artwork of geïntegreerde glaspanelen. Tien jaar geleden introduceerde Enjoy Concrete uhsb, een ultra hogesterkte beton. Dit beton heeft dezelfde druksterkte als staal en is ultradun.
 
Motivator
 
De prijs voor de Motivator is er voor het bouwbedrijf dat zijn talenten koestert. Maatwerkbedrijf Molyvco uit Duffel kwam als winnaar uit de bus. De jury looft de kmo omwille van haar familiale karakter. Werknemers werken echt mee aan het beleid van het bedrijf. Zo hertekenden ze vorig jaar samen met zaakvoerder Yves Mollekens alle bedrijfsprocessen. Elke laatste vrijdag van de maand gaat de riem er wat vroeger af met een hapje en een drankje. Ten slotte kunnen de werknemers heel makkelijk opleidingen volgen en krijgen instappers een ervaren mentor om over hen te waken.
hoi@aarongodderis.com/(c) Bouwunie

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

National Tender Day dompelt 500 bezoekers onder in de wereld van overheidsopdrachten

National Tender Day dompelt 500 bezoekers onder in de wereld van overheidsopdrachten

De National Tender Day is zowat de hoogmis voor iedereen die met overheidsopdrachten te maken heeft. Deze vijftiende editie maakte zijn beloften meer dan waar. Het evenement, georganiseerd door EBP in samenwerking met Bouwkroniek en La[…]

Christine Lhoste aan boord bij bouwfederatie Embuild

Christine Lhoste aan boord bij bouwfederatie Embuild

Bouwsector wil geen lood meer in kraanwater

Bouwsector wil geen lood meer in kraanwater

Verozo wil aangepaste regelgeving tegen oververhitting in gebouwen

Verozo wil aangepaste regelgeving tegen oververhitting in gebouwen

Meer artikels