Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Luxe-woonproject op Antwerpse Linkeroever

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Luxe-woonproject op Antwerpse Linkeroever

Op de Antwerpse Linkeroever is alweer een luxe-woonproject in de maak. Azur wordt een complex met 38 appartementen en penthouses met uitzicht op het Galgenweel, de Schelde en de Antwerpse skyline. Het project wordt ontwikkeld door Vooruitzicht en is het sluitstuk van de herwaardering van de Regattawijk. Het ontwerp is van Binst Architects uit Antwerpen.

Elke Vlaming kent de Antwerpse Linkeroever, maar tot voor enkele jaren had de wijk een negatief imago. Twaalf jaar geleden werd Linkeroever als een slaapwijk ervaren en gingen veel Antwerpenaars liever elders in de stad wonen. Hoge criminaliteit, verouderde woningen en weinig beleving maakten de wijk niet bepaald aantrekkelijk. Achter dat verleden is sinds de herontwikkeling van Linkeroever definitief een punt gezet.
 
 
Het stadsdeel heeft zijn tweede adem gevonden. Zo is het aantal inwoners in bijna tien jaar tijd met liefst 10% gestegen: van 15.215 in 2010 naar 16.754 dit jaar. Ook het gemiddelde netto inkomen van de bewoners zit in stijgende lijn, wat er op wijst dat de sociale mix er een stuk op vooruit is gegaan. Tegelijk met de herwaardering is Linkeroever een stuk veiliger geworden: de criminaliteit daalde er sinds 2012 met bijna 30%, wat Linkeroever tot de veiligste buurt van Antwerpen maakt.
 
“Linkeroever floreert en we staan in feite nog maar aan het begin, want de buurt is in volle groei en bloei. De interesse en de vraag zijn in elk geval groter dan ooit en komt bovendien uit alle lagen van de bevolking. De mix van zowel betaalbare appartementen en woningen als luxe-appartementen en penthouses die op Linkeroever wordt aangeboden, is een voorbeeld van geslaagde stadsontwikkeling. Linkeroever doet denken aan de transformatie die het Eilandje de voorbije decennia heeft meegemaakt en is voor heel wat Vlamingen duidelijk een nieuwe hotspot geworden”, zegt Colin Sewalt van vastgoedontwikkelaar Vooruitzicht.
 
 
Samen met Antwerpse populaire wijken zoals de Dam en het Eilandje behoort Linkeroever vandaag tot de sterkst groeiende wijken van de stad. Steeds meer Vlamingen investeren er in vastgoed, zowel om er te wonen als om te verhuren. De jongste jaren investeerde het stadsbestuur miljoenen euro’s in de gebiedsontwikkeling van oude wijken zoals Linkeroever. 
 
“Om de leefbaarheid te garanderen houden we de verhouding tussen huurders en kopers steeds in balans. Daardoor verhuren investeerders hun appartementen altijd aan de afgesproken huurprijzen. Dat zegt veel over de populariteit en het succes van de Regatta-wijk. Wie vier jaar geleden een appartement op Linkeroever kocht, ziet dat zijn investering vandaag met 30% gestegen is. Bij Azur gaat het om appartementen tussen 115 m² en 143 m² groot, met prijzen die starten vanaf 456.000 €”, aldus Sewalt.
 
Linkeroever is niet alleen aan een herwaardering bezig, het wordt ook groener en duurzamer. Zo is er het indrukwekkende Galgenweelpark, een nieuw stuk groene long in Antwerpen van 12 ha groot. Via de nieuw geplande  Scheldebrug zullen bewoners van de Regattawijk in amper tien minuten tijd naar Antwerpen Zuid kunnen wandelen. Ook de Oosterweelverbinding zal er op termijn voor zorgen dat Linkeroever nog vlotter bereikbaar wordt.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Randstedelijke inbreiding met toparchitectuur is succes voor ABS Bouwteam

Randstedelijke inbreiding met toparchitectuur is succes voor ABS Bouwteam

ABS Bouwteam realiseert in Nazareth het gemengde project Eureka!. Dat kan je net als ST.AM aan de Rozebroeken in Gent (Sint-Amandsberg) zien als een vervolg op het project Light Falls in Melle, dat een ode is aan de ontwerpen van Frank Lloyd[…]

18/10/2019 | ImmoProjecten
Verbouwing Koninklijke Bibliotheek België vordert goed

Verbouwing Koninklijke Bibliotheek België vordert goed

Brugge investeert 39 miljoen in openbaar domein

Brugge investeert 39 miljoen in openbaar domein

Een tunnel voor de Muntschouwburg in Brussel

Een tunnel voor de Muntschouwburg in Brussel

Meer artikels