Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Lunchen met een architect

Gerelateerde onderwerpen :

Het initiatief 'Lunch with an Architect' gaat uit van de vaststelling dat architectuur een belangrijke rol speelt voor de identiteit van een stad. Lunch with an Architect is opgevat als een forum voor reflectie en dialoog, ter verbetering van de architecturale kwaliteit in Brussel. In samenwerking met Flagey biedt Lunch with an Architect de vastgoedsector drie keer per jaar een venster op de grote actuele thema's uit de architectuurwereld, specifieke Belgische kwesties, innovaties en emblematische lopende projecten.

Als eerste gast werd de invloedrijke Japanse architect Kengo Kuma uitgenodigd. Voor de tweede lunchafspraak op woensdag 3 februari wordt Xaveer De Geyter verwelkomd, de topman van XDGA, een Belgisch architectenkantoor met grote internationale uitstraling dat op verschillende schalen en niveaus bezig is met architectuur, stedenbouw en landschapsbeheer.

Sinds de oprichting zo'n twintig jaar geleden heeft XDGA deelgenomen aan tal van internationale wedstrijden en op die manier een portfolio gecreëerd dat de kijk van het kantoor op architectuur en stedenbouw toelicht. Vandaag zijn bij XDGA in Brussel en Parijs vijftig medewerkers met elf verschillende nationaliteiten aan de slag. Het kantoor onderscheidt zich door zijn open, geëngageerde en stedelijke kijk op de bouwkunst, ver weg van de klassieke conventies.

Op dit moment is XDGA met uiteenlopende projecten bezig, zoals de heraanleg van het Brusselse Rogierplein en de aanpassing van het gelijknamige metrostation, de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van de provincie Antwerpen en de reconversie van het Parijse Entrepôt Macdonald, om er maar enkele te noemen. Met zijn creaties stelt XDGA vragen, geeft het bureau kritiek en eist het voor de architect een rol op als denker, criticus en vernieuwer.

Deze lunch heeft plaats op woensdag 3 februari van 12 tot 14 uur in Flagey, Studio 1, Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel. Inschrijvingen kan via lunchwithanarchitect.be. Kostprijs: 98 '. Er is korting mogelijk voor architecten jonger dan 30 jaar. Op verzoek wordt een aanwezigheidsattest verstrekt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij Gimv wil een groep van installatiebedrijven uitbouwen en werkt daarvoor samen met Lenaerts/LVR uit Houthalen-Helchteren en ABN Klimatisatie uit Munsterbilzen. De drie partners gaan op zoek naar[…]

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Meer artikels