Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Luminus pompt 83 miljoen in groene energie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Luminus pompt 83 miljoen in groene energie

Luminus heeft vorig jaar 83 miljoen € geïnvesteerd in hernieuwbare energie, goed voor 67% van de totale investeringen. Met bijna 200 windmolens is Luminus vandaag de grootste speler inzake onshore windenergie in België.

In 2018 werden tal van projecten uitgevoerd in scholen, openbare gebouwen en bij sociale huisvestingsmaatschappijen, steeds om minder en slimmer energie te verbruiken en om de CO2-uitstoot te verminderen. Luminus heeft eveneens geïnvesteerd in de modernisering en levensduurverlenging van een aantal productiesites, zoals de thermische centrale in Gent-Ham of de waterkrachtcentrale van Ampsin.
 
Duurzaamheid staat vandaag uiteraard ook hoog op de agenda van de klanten, zowel bij professionals als particulieren. Zij doen steeds vaker een beroep op Luminus voor verschillende energie-efficiëntie oplossingen. Dat kan gaan over warmtekrachtkoppeling, hoogspanningscabines, isolatie, zonnepanelen, verlichtingsoplossingen, of volledige energie-prestatiecontracten. 

EcoVadis Gold

De duurzaamheidsinspanningen van Luminus op sociaal en milieuvlak worden beoordeeld door EcoVadis, één van de grootste spelers op het vlak van ‘business sustainability ratings’. Met een score van 85 behoort Luminus tot de top 1% uit 150 sectoren en 110 landen wereldwijd. Geen enkele andere Belgische energieleverancier behaalt een vergelijkbaar resultaat.
 
“Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat centraal in de missie van Luminus: we willen onze klanten helpen om hun CO2-voetafdruk te verkleinen dankzij innovatieve energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. We zijn ontzettend blij dat onze inspanningen worden erkend met een EcoVadis-score van 85, waarmee we tot de top 1% van de beoordeelde bedrijven behoren”, aldus Grégoire 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Jan De Nul zet megaschip in voor het grootste windturbinepark ter wereld

Jan De Nul zet megaschip in voor het grootste windturbinepark ter wereld

De Voltaire, het nieuwe offshore jack-up installatieschip van Jan De Nul Group met een hefvermogen van meer dan 3.000 ton en hoger dan de Eiffeltoren zal in Engeland de grootste offshore windturbines ter wereld plaatsen. De GE’s Haliade-X[…]

23/10/2019 | EnergieMilieu
DEME realiseert mee offshore windenergie in Taiwan

DEME realiseert mee offshore windenergie in Taiwan

Boskalis laat baggerschip varen op oud frituurvet

Boskalis laat baggerschip varen op oud frituurvet

Vlaamse regering bouwt stookolieketels af

Vlaamse regering bouwt stookolieketels af

Meer artikels