Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

LRM bouwt 250 cottages op Terhills

Gerelateerde onderwerpen :

LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij en Pierre & Vacances Center Parcs hebben zopas een akkoord bereikt voor de ontwikkeling en exploitatie van een vakantiepark op Terhills in Dilsen-Stokkem. Er komen 250 cottages. Het vakantiepark komt op Terhills, het toeristisch-recreatieve project dat een nieuwe invulling geeft aan de voormalige mijnsite. Het nieuwe vakantiepark vergt een investering van zowat 75 miljoen '. Volgens de huidige planning kan de bouw van het park eind 2017 starten. De opening volgt dan in juni 2019.

Partners zoeken

Pierre & Vacances Center Parcs heeft veel ervaring in de ontwikkeling en exploitatie van vakantieparken. “Pierre & Vacances Center Parcs kwam met een sterk en vernieuwend concept dat bovendien complementair is aan en versterkend voor het bestaande aanbod in onze regio', verklaart ceo Stijn Bijnens van LRM.

Het akkoord betekent dat LRM de procedure kan starten voor de zoektocht naar partners die zullen instaan voor de bouw en financiering van het vastgoed; LRM verantwoordelijk wordt voor de verkoop van 50 cottages aan particuliere kopers als tweede woning; Pierre & Vacances Center Parcs advies geeft over het opzetten van het project; en dat Pierre & Vacances Center Parcs de overige 200 cottages zal beheren.

'We zijn fier dat we mogen deel uitmaken van dit schitterende project dat de regio nog beter op de kaart zal zetten. Het is bovendien de eerste keer dat Center Parcs in België haar ervaring inbrengt in het bouwen en het beheren van dit soort vakantiewoningen', zegt Paul Renders, managing director van Center Parcs Belgium.

Zwembad

Center Parcs zal, op basis van een managementcontract, de verkoop- en marketingactiviteiten (zoals de website, het call center, de mailings, de segmentatie in de markt, de prijsstrategie, enz.) en de operationele uitbating van de 200 bungalows met centrale faciliteiten opnemen. De centrale faciliteiten zijn een Aqua Mundo alike-zwembad, een Country Club met een restaurant en een grand café, de onthaalbalie, een superette met bakkerij, entertainment en verschillende buitenactiviteiten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Modulair bouwer Jan Snel is begonnen met de bouw van een nieuwe laboratorium- en kantoorruimte voor Ziphius Vaccines, een Belgisch biotechbedrijf dat vaccins ontwikkelt. In zes weken tijd wordt de nieuwe locatie opgeleverd in Merelbeke,[…]

10/04/2021 | kantorenCorona
Besix bouwt stadion aan andere kant van de wereld

Besix bouwt stadion aan andere kant van de wereld

Gerenoveerd Rijksarchief in Antwerpen opent de deuren

Gerenoveerd Rijksarchief in Antwerpen opent de deuren

Kantoren aan Brussels kanaal krijgen nieuwe toekomst

Kantoren aan Brussels kanaal krijgen nieuwe toekomst

Meer artikels