Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Loxam verhuurt Renault Masters

Gerelateerde onderwerpen :

Loxam verhuurt Renault Masters

Loxam verhuurt materiaal voor de bouw en ook tientallen voertuigen met kipbak. De verhuurder heeft al twee jaar een uitgesproken voorkeur voor de Master van Renault Trucks en bestelde zopas vijf nieuwe exemplaren.

Loxam is een Franse materieelverhuurder die zich 18 jaar geleden ook in België kwam vestigen “We beschikken over 14 filialen in België en één in het Groothertogdom Luxemburg. In 2017 was de Belgisch-Luxemburgse afdeling van Loxam goed voor een omzet van 24 miljoen €. Dat was 16% meer dan het jaar daarvoor. De Belgisch-Luxemburgse afdeling stelt 115 personeelsleden tewerk. Vorig jaar hebben we DK Rental overgenomen in België. Dit bedrijf is gespecialiseerd in hoogwerkers. Ons klantenbestand bestaat voor slechts 5% uit particulieren. Voor deze laatste groep werken we samen met strategische partners als Brico Plan-It, Mr Bricolage en Tout Faire”, zegt marketing officer Olivier Le Clercq van Loxam.

Uniformiteit

De verhuurvloot van Loxam bestaat uit een dertigtal voertuigen. “Vroeger bestond onze huurvloot uit verschillende merken. Twee jaar geleden hebben we beslist om de focus te leggen op één merk en model. We kozen voor de Master van Renault Trucks na een grondig marktonderzoek en op basis van een heel streng bestek. We zochten een merk met een nationale dekking, een netwerk van vrachtwagendealers en duurzame voertuigen in combinatie met een onderhoudscontract. Renault Trucks kwam als winnaar uit deze bevraging en we hebben een deal gesloten met concessiehouder Lens Motor, waarmee we ondertussen een duurzame vertrouwensrelatie hebben opgebouwd. Het voertuig van onze voorkeur is een Master 3,5 ton met achterwielaandrijving en dubbele montage. Voor ons is dit het beste van het beste in dit segment. Inzake comfort en veiligheid haalt dit voertuig de hoogste score. Het chassis kan moeiteloos de vergelijking doorstaan met dat van een kleine vrachtwagen. Renault Trucks levert deze voertuigen met kipbak en in onze bedrijfskleuren”, weet technisch directeur Attila Ivanszky van Loxam.

Loxam heeft ondertussen al tien van deze voertuigen in gebruik en nog eens vijf extra exemplaren besteld. Op termijn worden alle voertuigen uit de huurvloot Renault Masters. Loxam houdt ze in de vloot ‘zolang ze voldoen’, wat neerkomt op een gemiddelde levensduur van zowat zes jaar.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vandenbussche test eerste mobiele stadsbatterij

Vandenbussche test eerste mobiele stadsbatterij

De eerste mobiele stadsbatterij in België werd succesvol geïnstalleerd en getest op een bouwwerf in Stekene van aannemer Vandenbussche. Het duurzame alternatief voor dieselgeneratoren werd ontwikkeld door Near Grid Solutions uit[…]

14/10/2020 | DuurzaamheidEnergie
Fusie DK Rental en Loxam België

Fusie DK Rental en Loxam België

Huurland breidt vloot uit met 2 Mini Screeners

Huurland breidt vloot uit met 2 Mini Screeners

Volvo heeft nieuwe compacte graafmachine

Volvo heeft nieuwe compacte graafmachine

Meer artikels