Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Loxam verhuurt Renault Masters

Gerelateerde onderwerpen :

Loxam verhuurt Renault Masters

Loxam verhuurt materiaal voor de bouw en ook tientallen voertuigen met kipbak. De verhuurder heeft al twee jaar een uitgesproken voorkeur voor de Master van Renault Trucks en bestelde zopas vijf nieuwe exemplaren.

Loxam is een Franse materieelverhuurder die zich 18 jaar geleden ook in België kwam vestigen “We beschikken over 14 filialen in België en één in het Groothertogdom Luxemburg. In 2017 was de Belgisch-Luxemburgse afdeling van Loxam goed voor een omzet van 24 miljoen €. Dat was 16% meer dan het jaar daarvoor. De Belgisch-Luxemburgse afdeling stelt 115 personeelsleden tewerk. Vorig jaar hebben we DK Rental overgenomen in België. Dit bedrijf is gespecialiseerd in hoogwerkers. Ons klantenbestand bestaat voor slechts 5% uit particulieren. Voor deze laatste groep werken we samen met strategische partners als Brico Plan-It, Mr Bricolage en Tout Faire”, zegt marketing officer Olivier Le Clercq van Loxam.

Uniformiteit

De verhuurvloot van Loxam bestaat uit een dertigtal voertuigen. “Vroeger bestond onze huurvloot uit verschillende merken. Twee jaar geleden hebben we beslist om de focus te leggen op één merk en model. We kozen voor de Master van Renault Trucks na een grondig marktonderzoek en op basis van een heel streng bestek. We zochten een merk met een nationale dekking, een netwerk van vrachtwagendealers en duurzame voertuigen in combinatie met een onderhoudscontract. Renault Trucks kwam als winnaar uit deze bevraging en we hebben een deal gesloten met concessiehouder Lens Motor, waarmee we ondertussen een duurzame vertrouwensrelatie hebben opgebouwd. Het voertuig van onze voorkeur is een Master 3,5 ton met achterwielaandrijving en dubbele montage. Voor ons is dit het beste van het beste in dit segment. Inzake comfort en veiligheid haalt dit voertuig de hoogste score. Het chassis kan moeiteloos de vergelijking doorstaan met dat van een kleine vrachtwagen. Renault Trucks levert deze voertuigen met kipbak en in onze bedrijfskleuren”, weet technisch directeur Attila Ivanszky van Loxam.

Loxam heeft ondertussen al tien van deze voertuigen in gebruik en nog eens vijf extra exemplaren besteld. Op termijn worden alle voertuigen uit de huurvloot Renault Masters. Loxam houdt ze in de vloot ‘zolang ze voldoen’, wat neerkomt op een gemiddelde levensduur van zowat zes jaar.

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

TVH viert gouden jubileum met nieuw magazijn

TVH viert gouden jubileum met nieuw magazijn

TVH, de wereldspeler in heftrucks, industriële voertuigen en onderdelen voor die machines uit Waregem, viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Het begon in 1969 als bedrijfje van de twee vrienden Paul Thermote en Paul Vanhalst. 50 jaar[…]

17/06/2019 | Verhuur
Verhuur wordt steeds belangrijker voor Bergerat Monnoyeur

Verhuur wordt steeds belangrijker voor Bergerat Monnoyeur

Riwal investeert bijna 100 miljoen € in verhuurvloot

Riwal investeert bijna 100 miljoen € in verhuurvloot

Verhuurmarkt levert optimale flexibiliteit in energie-oplossingen

Publireportage

Verhuurmarkt levert optimale flexibiliteit in energie-oplossingen

Meer artikels