Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Loxam helpt bij sociaal contact blinden en slechtzienden in de zorg

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Loxam helpt bij sociaal contact blinden en slechtzienden in de zorg

Dankzij de samenwerking tussen de vzw Licht & Liefde Heem en het bedrijf Loxam kunnen de blinde en slechtziende bewoners van een zorginstelling in Varsenare eindelijk terug bezoek ontvangen.
Voldoende afstand houden – de hoofdregel in de coronacrisis – doe je met je ogen. Blinde personen missen dat zintuig nu nog meer: zij lopen daardoor een extra risico op besmetting. Om hen te beschermen, werkt het woonproject van Licht en Liefde Heem op dezelfde manier als de woonzorgcentra. Het domein is volledig afgesloten, bezoek is er al meer dan zeven weken niet welkom. Alleen het personeel mag naar binnen.
 
De maatregelen hebben ervoor gezorgd dat niemand besmet raakte. Maar het leidde uiteraard ook tot isolement. Als je blind of slechtziend bent, kun je zelfs niet bij het raam gaan zitten om het leven buiten waar te nemen. Daarom vond de instelling het hoog tijd om, na bijna twee maanden strikte afzondering, het sociale contact tussen de bewoners en hun naasten terug te bevorderen.
 
 
De oplossing kwam er via samenwerking met Loxam, een bedrijf dat in normale tijden materiaal voor de bouw verhuurt en verkoopt. Samen kwamen ze tot het innovatieve idee om een klassieke werfcontainer om te bouwen tot een beschermde bezoekersruimte. Dat maakt het voor de bewoners mogelijk om terug bezoek te ontvangen, op een veilige manier. Het zal hun psycho-sociaal welzijn sterk verbeteren.
 
De container werd door Loxam zo ingericht dat er twee ingangen zijn, één voor bezoek en één voor de bewoner. In het midden werd plexiglas geplaatst waardoor er twee afzonderlijke ruimtes ontstaan, met elk hun eigen ingang. Zo kunnen bewoners via een speciale intercom met hun familieleden in contact komen, zonder het risico te lopen om besmet te worden met het coronavirus.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Slechts lichte terugval in aantal bouwvergunningen

Slechts lichte terugval in aantal bouwvergunningen

Vergeleken met de twee voorgaande jaren, stelt de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) in de eerste drie kwartalen van vorig jaar een daling met 2% vast van het aantal bouwvergunningen. De lockdown in maart heeft geen vertraging veroorzaakt in het[…]

Bouwsector lijdt minder onder tweede lockdown

Bouwsector lijdt minder onder tweede lockdown

Aandeel nieuwbouwflats daalt voor het eerst in 25 jaar

Aandeel nieuwbouwflats daalt voor het eerst in 25 jaar

Bouwbedrijven starten 2021 zonder optimisme

Bouwbedrijven starten 2021 zonder optimisme

Meer artikels