Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Lommel herontwikkelt Bemal-site

Gerelateerde onderwerpen :

De gemeente Lommel wil het oude industrieterrein van Bemal aan het kanaal in Lommel-Barrier omvormen tot een groen woongebeid. Het voorontwerp van het ruimtelijk uitvoeringsplan (grup) Reservatiestrook Barrier werd zopas goedgekeurd door de gemeenteraad.

Woonblokken

Het oude industrieterrein tussen de Sint-Lucasstraat en het kanaal is al jaren een doorn in het oog van de buurt. Het ligt er onbenut bij, terwijl dit één van de mooiste stukken grond van Lommel is. Middenin een bosrijke omgeving en vlak bij het water. De stad kiest bij het herbestemmen niet voor klassieke bouwkavels, maar voor een dichte bebouwing in de vorm van appartementsblokken met een kleine ecologische voetafdruk. De blokken zullen in de uitloop van het bos gebouwd worden, met uitzicht op het water en grenzend aan een gloednieuw openbaar park.

Natuurlijk en speels

Het plan voorziet dat het nieuwe park een heel andere look en feel zal krijgen dan het huidige, vrij strakke, Barrierspark en is daarom een mooie aanvulling voor de wijk. Het park zal mooi aansluiten op de bosrijke omgeving en op het kanaal en krijgt een heel natuurlijk en speels karakter met hoge grassen en bomen. Beide parken worden met elkaar verbonden via fiets- en voetgangersvoorzieningen.

Jeugdhuis

Behalve de herbestemming van de Bemal-site omvat het grup ook een bestemmingswijziging van de gronden rondom jeugdhuis 't Bjöske. Daarnaast legt het de ontwikkelingsmogelijkheden langs de Luikersteenweg tussen de Vaartstraat en Sint-Lucasstraat vast en voorziet het een buffer in de industriezone aan de Fabrieksstraat. - FVDL

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

De gemeente Jette, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid werken samen aan nieuwe gebouwen voor de kleuters en de leerlingen van de Nederlandstalige academie voor Muziek-Woord-Dans op de campus Van Asbroeck. In een tweede[…]

27/05/2022 | ProjectenScholen
140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Meer artikels