Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Lommel herontwikkelt Bemal-site

Gerelateerde onderwerpen :

De gemeente Lommel wil het oude industrieterrein van Bemal aan het kanaal in Lommel-Barrier omvormen tot een groen woongebeid. Het voorontwerp van het ruimtelijk uitvoeringsplan (grup) Reservatiestrook Barrier werd zopas goedgekeurd door de gemeenteraad.

Woonblokken

Het oude industrieterrein tussen de Sint-Lucasstraat en het kanaal is al jaren een doorn in het oog van de buurt. Het ligt er onbenut bij, terwijl dit één van de mooiste stukken grond van Lommel is. Middenin een bosrijke omgeving en vlak bij het water. De stad kiest bij het herbestemmen niet voor klassieke bouwkavels, maar voor een dichte bebouwing in de vorm van appartementsblokken met een kleine ecologische voetafdruk. De blokken zullen in de uitloop van het bos gebouwd worden, met uitzicht op het water en grenzend aan een gloednieuw openbaar park.

Natuurlijk en speels

Het plan voorziet dat het nieuwe park een heel andere look en feel zal krijgen dan het huidige, vrij strakke, Barrierspark en is daarom een mooie aanvulling voor de wijk. Het park zal mooi aansluiten op de bosrijke omgeving en op het kanaal en krijgt een heel natuurlijk en speels karakter met hoge grassen en bomen. Beide parken worden met elkaar verbonden via fiets- en voetgangersvoorzieningen.

Jeugdhuis

Behalve de herbestemming van de Bemal-site omvat het grup ook een bestemmingswijziging van de gronden rondom jeugdhuis 't Bjöske. Daarnaast legt het de ontwikkelingsmogelijkheden langs de Luikersteenweg tussen de Vaartstraat en Sint-Lucasstraat vast en voorziet het een buffer in de industriezone aan de Fabrieksstraat. - FVDL

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

De teams van Valens (Eiffage) haalden het contract binnen voor de bouw van het psychiatrisch centrum voor het Saint-Luc ziekenhuis en Valisana in Sint-Lambrechts-Woluwe, op de campus van de UCLouvain. De werken starten deze maand. Het gaat om[…]

17/09/2021 | Projectenoverheidsopdracht
UGent wil twee studentenhomes bouwen

UGent wil twee studentenhomes bouwen

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Meer artikels