Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Lommel bouwt sportcomplex met zwembad en tennishal

Gerelateerde onderwerpen :

Lommel bouwt sportcomplex met zwembad en tennishal

De plannen voor een gloednieuw sportcomplex in Lommel, met een zwembad en tennishal, zijn klaar. De bouw van het sportcentrum zal eind dit jaar of begin 2017 starten. De opening is voorzien in het voorjaar van 2018. Het zwembad krijgt verschillende zones met o.m. een 25-meter sportbad, een instructiebad, een thematisch bad met verschillende dieptes voor de allerjongsten, een whirlpool met sauna's en een familieglijbaan. In het nieuwe sportcentrum komt ook een tennishal met vier banen. Een brasserie met een waterspeeltuin vormt de spil van het hele complex. De tijdelijke vereniging Pellikaan ' Optisport zal voor een periode van 30 jaar instaan voor de bouw en de uitbating van het complex.

Het nieuwe zwembad wordt vlakbij het oude gebouwd. Dat blijft trouwens open tot het nieuwe bad klaar is. Het huidige zwembad is al 45 jaar in gebruik. 'In die periode hebben we flink geïnvesteerd om de infrastructuur actueel te houden. In 1991 werden alle technische installaties, de gevels, de daken en het buitenschrijnwerk gerenoveerd. Toen werden ook de inkomhal, een cafetaria en de buitenglijbaan bijgebouwd. In 2006 hebben we ' onder andere ' de kleedruimtes volledig vernieuwd', vertelt burgemeester Peter Vanvelthoven.

De levensduur van een zwembad kan natuurlijk niet eindeloos worden verlengd en rekening houdend met de noden en beperkingen van het huidige zwembad en de actuele tendensen in het zwemgebeuren koos Lommel voor de bouw van een nieuw zwembad. Een belangrijk uitgangspunt voor de stad was zeker en vast de uitbreiding van het educatieve aanbod en het creëren van mogelijkheden voor kinderen om te leren zwemmen. De verenigingen moesten een plek krijgen in het nieuwe bad en er moest meer aandacht zijn voor kleuter- en peuterzwemmen, waarvoor Lommel nu geen voorzieningen heeft. Het ontwerp beantwoordt perfect aan deze uitgangspunten.

Sahara Sportcentrum

Het nieuwe complex krijgt de voorlopige naam 'Sahara Sportcentrum' en zal het nieuwe hart vormen van sportpark De Soeverein aan de Sportveldenstraat, waar nu al een sporthal, een evenementenhal, een congrescentrum, tennisvelden, een atletiekpiste en een jeugdvoetbalcentrum met kunstgras beschikbaar zijn. Het hele complex zal een centrale rol vervullen als ontmoetingsplek voor tennissers in de tennishal en op de buitenterreinen, zwembadbezoekers, atleten van de atletiekclub, bezoekers aan de speeltuin en alle andere sporters en recreanten in sportpark De Soeverein. De brasserie van het toekomstige Sahara Sportcentrum vormt de spil van het volledige sportpark, waar iedere bezoeker terecht kan voor een hapje of drankje en zich kan ontspannen op de terrassen en waar kinderen zich kunnen uitleven in een waterspeeltuin.

Entertainmentsysteem

De zwembaden worden bovendien uitgerust met een entertainmentsysteem, zodat de zwemaccommodatie met licht, geluid en bewegende beelden telkens een passende beleving krijgt. Met dit aanbod en de aantrekkelijke programmering kunnen alle verschillende doelgroepen terecht om te sporten, te genieten en te ontspannen', aldus Menno Stokman van Optisport. Momenteel telt het Lommelse zwembad ongeveer 110.000 bezoekers per jaar. De verwachting is dat dit aantal omwille van het grotere bad en de uitgebreidere mogelijkheden en openingsuren met de helft zal stijgen zodra het nieuwe bad opent.

Pellikaan is een familiebedrijf in de Europese sportbranche, met vestigingen in België, Nederland, Duitsland en Engeland. Pellikaan België viert volgend jaar zijn vijftigste verjaardag en realiseerde ruim 900 sportcentra met ongeveer 500 zwembaden. Optisport heeft meer dan 20 jaar ervaring in de exploitatie en het beheer van sport- en welzijnsaccommodaties. Het bedrijf exploiteert ruim 300 maatschappelijke accommodaties, waaronder sporthallen, ijsbanen, fitnesscentra, binnenspeeltuinen en een zestigtal zwembaden. Eind 2016 opent de thv Pellikaan - Optisport zijn eerste gezamenlijke project in Vlaanderen: het Optisport Stadspark Turnhout.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie voor sociale woonblok Pleisterstraat in Elsene

Renovatie voor sociale woonblok Pleisterstraat in Elsene

De sociale woningen in de Pleisterstraat 2-14 in Elsene zullen een grondige renovatie ondergaan. Deze werken worden uitgevoerd onder leiding van Beliris, de publieke bouwexpert voor Brussel en volgen op een grote renovatiegolf die openbare[…]

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Meer artikels