Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Logistiek centrum op industriezone LAR-Zuid in Menen

Gerelateerde onderwerpen :

,
Logistiek centrum op industriezone LAR-Zuid in Menen

Met de eerstesteenlegging van een distributiecentrum van 6.000 m² voor het Deense logistieke bedrijf DSV is de ontwikkeling van de industriezone LAR-Zuid in Menen vrijwel volledig afgerond.

Na in Puurs zal DSV zich nu ook in West-Vlaanderen vestigen en voor 120 bijkomende jobs zorgen. Als alles volgens plan verloopt, zou de volledige DSV-site klaar zijn tegen eind april 2019 en is het bedrijf tegen juli 2019 operationeel. Global Estate Group legt op de site ook een groen- en waterbuffer aan van 40.000 m². Daartussen worden groene wandelpaden aangelegd. De projectontwikkelaar bouwt tevens een geluidsberm van 8 m hoog over een afstand van 1 km.

Het project LAR-Zuid kende een moeizame start, want het duurde ruim vijftien jaar vooraleer het project geconcretiseerd kon worden. In 2007 werd een stevige horde genomen toen het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (grup) het gebied van 30 ha definitief inkleurde als bedrijventerrein. Na de verkiezingen van 2012 werd het project opnieuw op de lange baan geschoven, tot het schepencollege van Menen bij projectontwikkelaar Global Estate Group uit Oostkamp uitkwam.

Die start nu met de eerste funderingen en grondwerken van een zogenaamd ‘crossdock’, een magazijn waar de inkomende goederen niet worden opgeslagen maar meteen worden ingeladen bij de uitgaande goederen. “Het is bijzonder positief voor de economische toekomst van onze regio dat we erin geslaagd zijn de site LAR-Zuid in zijn geheel te ontwikkelen. Dit project is een belangrijke economische troef voor Menen. Het zal voor bijkomende jobs zorgen en een boost geven aan onze lokale economie”, verklaart Martine Fournier, de  burgemeester van Menen.

LAR-Zuid trekt met de bouw van het crossdock bovendien een absolute internationale topspeler aan. Het Deense DSV is een logistieke reus die ongeveer 45.000 mensen in meer dan 80 landen tewerkstelt. Het bedrijf koos voor LAR-Zuid omwille van de uitstekende locatie met uitvalswegen naar Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk en blijft de komende vijftien jaar huurder. Naast het crossdock neemt  DSV ook een kantoorgebouw van 1.500 m² in voor het personeel. Na Groep Van Marcke, Ghistelinck, Lesage en Shell is DSV het vijfde grote bedrijf die zich op LAR-Zuid vestigt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Merelbeke bouwt eigen carnavalsloods

Merelbeke bouwt eigen carnavalsloods

Het gemeentebestuur van Merelbeke kiest ervoor om niet langer een loods te huren voor de carnavalsverenigingen, maar er eentje te laten bouwen op de site van het recyclagepark. De multifunctionele hal zal voldoende grote open ruimte hebben voor[…]

26/02/2021 | overheidsopdracht
Dijledal Leuven heeft meer dan 400 woningen in de pijplijn

Dijledal Leuven heeft meer dan 400 woningen in de pijplijn

Zulte: herontwikkeling bedrijfssites stap dichterbij

Zulte: herontwikkeling bedrijfssites stap dichterbij

Joost Callens wil met Camino duurzaamste bouwgroep worden

Joost Callens wil met Camino duurzaamste bouwgroep worden

Meer artikels