Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Lithium-ion-batterijopties voor driefasige UPS-oplossingen

Schneider Electric, specialist in energiebeheer en -automatisering, zal het gebruik van lithium-ion-batterijen ondersteunen als een alternatief voor volledig gesloten loodzuurbatterijen (Valve-Regulated Lead-Acid of VRLA) voor tal van zijn driefasige ononderbroken voedingen (Uninterruptible Power Supply of UPS).

Schneider Electric helpt klanten om enkele grote uitdagingen aan te pakken die gepaard gaan met het gebruik van UPS's, zoals:

§ het UPS-oppervlak en -gewicht aanzienlijk verminderen om ruimte doeltreffender te benutten;

§ de levensduur van de UPS-batterij verlengen en de onderhoudsoverhead verminderen.

Lithium-ion-batterijen bevatten veel energie in een veel kleiner oppervlak. Bijgevolg nemen ze slechts een derde (of minder) van de ruimte in van een vergelijkbare oplossing op basis van VRLA's die dezelfde stroom levert. Op die manier kunnen klanten het beschikbare oppervlak voor it-uitrusting vergroten en de koelingsvereisten verminderen. Zo besparen ze zowel op kapitaalkosten als op lopende werkingskosten.

De lange levensduur van lithium zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de kosten en de onderhoudslasten om batterijen te vervangen. 'VRLA's blijven de belangrijkste UPS-energieopslagtechnologie door de lage kosten en de hoge betrouwbaarheid, maar toch wordt lithium-ion voor steeds meer klanten een aantrekkelijkere optie', zegt Pedro Robredo, vice-president van Secure Power Systems Schneider Electric.

Hoewel de initiële kosten hoger blijven in vergelijking met VRLA's is het prijsverschil de jongste jaren toch aanzienlijk verkleind. Naargelang de toepassing kunnen lithium-ionoplossingen een geraamde besparing van 10 tot 40% bieden gedurende hun volledige levensduur.

Lithium-ion-batterijopties zijn onmiddellijk beschikbaar voor specifieke projecten die Symmetra MW, Galaxy 7000 en Galaxy VM ondersteunen, met een ruime beschikbaarheid in de tweede helft van 2016. Bijkomende ondersteuning voor de driefasige productlijn wordt in de loop van volgend jaar uitgerold.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Brussel lanceert projectoproep rond gender en stedenbouw

Brussel lanceert projectoproep rond gender en stedenbouw

De stad Brussel lanceert een open projectoproep gericht op initiatieven die inzetten op gender en stedenbouw. Ze maakt hiervoor 80.000 euro vrij. Volgens het Brusselse stadsbestuur is de publieke ruimte van en voor iedereen, maar wordt deze in[…]

Gent opent fiets- en voetgangersonderdoorgang aan Coupure

Gent opent fiets- en voetgangersonderdoorgang aan Coupure

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde