Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Limburgse bouw ziet vacatures en tewerkstelling weer stijgen

Limburgse bouw ziet vacatures en tewerkstelling weer stijgen

Gedelegeerd bestuurder en directeur van de Confederatie Bouw Limburg Chris Slaets (r.) bedankte Sabine Tindemans (m.) met bloemen voor haar begrip en geduld tijdens het driejarige jongerenvoorzitterschap van haar partner Joeri Haex. Steven Lisens (l.), de nieuwe voorzitter van de Jongerenkamer Bouw Limburg, kijkt goedkeurend toe.

Amuse-bouw zet in op innovatie en energieactiviteit

De vacatures en de tewerkstelling in de bouw stijgen opnieuw in Limburg. De Limburgse bouwbedrijven moeten hieruit moed putten en werken aan een toekomst waarin innovatie een hoofdrol speelt. Dat verklaarde Steven Lisens, zaakvoerder van Baldewijns & Co bvba uit Hasselt en sinds 6 februari voorzitter van de Jongerenkamer Bouw Limburg, tijdens de amuse-bouw (het vroegere Feest van de Aannemer) van de Confederatie Bouw Limburg op vrijdagavond 24 maart in De Barrier in Houthalen. Liefst 250 genodigden waren van de partij op dit gezellige netwerkmoment, dat perfect op smaak werd gebracht met culinair voortreffelijke buffetten en o.m. drie verschillende gins.

“Vandaag is het zeer belangrijk om creatief en vernieuwend te ondernemen. Een gezonde focus op innovatie is hierbij onmisbaar. Zo hebben we bij Baldewijns, dat vooral actief is in infrastructuur-, grond- en afbraakwerken, de innovatie van 3D-machinebesturing gebruikt om een antwoord te bieden op specifieke moeilijke sloopprojecten. Dankzij één van de opleidingsdagen over dit thema ben ik in contact gekomen met de Confederatie Bouw Limburg, die sterk inzet op innovatie en transformatie via vele infosessies en werkgroepen. De recent opgerichte werkgroep Drones & Bouw is daarvan een  mooi voorbeeld”, looft Steven Lisens.

Als voorzitter van de Jongerenkamer Bouw Limburg beschouwt hij het als zijn taak om samen met de nieuwe generatie naar de toekomst te kijken en iedereen hierop voor te bereiden. “Samen met de hechte groep van bestuursleden van de jongerenkamer zal ik mijn schouders zetten onder de vele evenementen en projecten die de jongerenkamer organiseert. Ik tracht dit met evenveel enthousiasme en gedrevenheid te doen als onze vorige voorzitter Joeri Haex. We hebben zijn afscheid al op een gepaste manier gevierd, maar ik wil toch nog even namens de jongerenkamer zijn vrouw Sabine bedanken omdat ze de voorbije drie jaar de sterke vrouw was achter deze sterke voorzitter”, benadrukt hij.

Behalve Steven Lisens (m.) en Chris Slaets (tweede van r.) mochten ook (voort vanaf l.) Erik Keijers (voorzitter van de Confederatie Bouw Limburg), Evelien Baré (verantwoordelijke Opleidingen en Communicatie bij de Confederatie Bouw Limburg) en voormalig jongerenvoorzitter Joeri Haex (zaakvoerder van Haex Bouwonderneming nv in Meeuwen-Gruitrode) op deze amuse-bouw niet ontbreken.

Positieve signalen

Steven Lisens merkt een stijgende tendens in de Limburgse vacatures en stelt vast dat de tewerkstelling in zijn provincie na een constante daling de jongste jaren vanaf midden vorig jaar opnieuw toeneemt. “Ondanks de laag blijvende prijzen en de daaraan gekoppelde rendementen wil ik iedereen vragen om dit positieve signaal op te pikken en met een positieve ingesteldheid te bouwen aan de toekomst. Hierbij wordt woningrenovatie, niet toevallig één van de grote thema’s op de jongste Batibouw, steeds belangrijker. Terwijl de zichtbare bouw beter, mooier en functioneler wordt, wint het onzichtbare aan belang. Systemen voor verwarming, koeling, ventilatie en datacommunicatie worden steeds complexer en efficiënter. Sommige ontwikkelingen verlopen pijlsnel, andere duren langer dan verwacht”, weet de voorzitter van de Limburgse Jongerenkamer.

Hij stelt met vreugde vast dat ook de Confederatie Bouw Limburg volop inzet op deze nieuwe technieken door ze toe te passen in de Bouwcampus, haar nieuwe gebouw dat volop in de bouwfase zit. “Energieactief zijn is de nieuwe uitdaging en daarom is groen het nieuwe zwart. De toekomst oogt boeiend en elke verandering biedt nieuwe kansen. Ik ben ervan overtuigd dat de Confederatie Bouw Limburg deze mogelijkheden positief zal benaderen en een voortrekkersrol zal spelen in dit continue veranderingsproces. Ze moet voor de noodzakelijke kennisopbouw zorgen en de brug vormen met de academische wereld”, benadrukt hij.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Netwerken en innovaties ontdekken op InterSolution

Netwerken en innovaties ontdekken op InterSolution

Na een jaar afwezigheid kan in januari InterSolution, de vertrouwde jaarlijkse afspraak voor de solarprofessional, hopelijk opnieuw in alle veiligheid doorgaan. Intussen al voor de tiende keer zal InterSolution, dé netwerk- en vakbeurs[…]

Woensdag eerste Digital Construction Day

Woensdag eerste Digital Construction Day

AFAS en Starring Jane brengen digitalisering in de bouw bij een heerlijk inspiratiedinner

AFAS en Starring Jane brengen digitalisering in de bouw bij een heerlijk inspiratiedinner

Digitalisering in de bouwsector blijft groeien

Digitalisering in de bouwsector blijft groeien

Meer artikels