Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Limburgs familiebedrijf investeert 20 miljoen € in lokale verankering

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Limburgs familiebedrijf investeert 20 miljoen € in lokale verankering

© © studio-vision.be

Met de automatisering van de glasfabriek en de introductie van een hoogtechnologische poederlakinstallatie in Pelt en Achel kan het Profel, een producent van ramen en deuren, voortaan nog flexibeler inspelen op de vraag van de consument. Het gaat om een investering van 20 miljoen €. Tegelijk versterkt het familiebedrijf zijn lokale verankering.

Sinds jaar en dag mag Profel zich een 'onestopshop' noemen voor ramen en deuren. Met een ruim productaanbod in pvc, aluminium en hout voor de residentiële markt en een gecontroleerd productieproces, gaande van de extrusie van profielen tot de montage van verschillende onderdelen. De drijfveren achter deze unieke aanpak: een kwalitatief aanbod, een flexibele service en een beperkte ecologische voetafdruk.“In een steeds concurrentiëlere sector willen we onze troeven van kwaliteit en flexibiliteit in de toekomst nog meer uitspelen. Concreet staat voor ons het dagelijkse comfort van onze klanten en medewerkers centraal.  De voorbije drie jaar investeerden we fors in onze productiesites. Vandaag zijn al onze investeringen operationeel en kunnen we voortbouwen aan de toekomst”, verklaart CEO Wim Van Den Bossche.

Zo werd de glasfabriek intussen volledig geautomatiseerd, goed voor een investering van 7 miljoen €. Het resultaat biedt niet alleen ergonomische voordelen voor de medewerkers, maar ook  een verbeterde afwerkingsgraad en verhoogde flexibiliteit. Anderzijds introduceerde de fabriek twee innovatieve poederlakinstallaties, goed voor 13 miljoen €.“We konden eerder al snel inspelen op de vraag van de klant omdat we het hele productieproces in eigen beheer hebben. Maar nu zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos, zowel wat glassoorten betreft als het design en de lakkleuren. Onze focus ligt op de particuliere markt en die wordt nu eenmaal gekenmerkt door een erg diverse vraag. In plaats van een grote stock aan te leggen, kunnen we nu elk onderdeel van een order snel en gericht op maat lakken. De automatisering zorgt bovendien voor een capaciteitsverhoging van 50%", aldus Wim Van Den Bossche.
   
De geschiedenis van Profel is een aaneenschakeling van technologische innovaties. Het familieverhaal begon in 1948, toen de broers Frans en Albert Lauwers onder de naam FAL een bescheiden metaalverwerkingsbedrijf startten. Al snel volgde de productie van ramen en deuren in staal.In 1980 stapte de tweede generatie in met Willy, Myriam, Johan en Paul Lauwers. Intussen is ook de derde generatie actief in het bedrijf. Profel telt vandaag ruim 1.000 werknemers en heeft eigen productieateliers in Pelt, Achel en Nederland (Eersel). Sinds 2014 wordt de onderneming geleid door Wim Van Den Bossche.

De Profel Group, goed voor een omzet van 179 miljoen €, telt twee businessunits. 'Profel Extrusion & Finishing' extrudeert, anodiseert en moffelt aluminium profielen voor bedrijven uit allerlei sectoren, terwijl ‘Profel Ramen & Deuren’ gespecialiseerd is in op maat gemaakt buitenschrijnwerk in pvc, aluminium en hout. Naast ramen en deuren vind je in deze bedrijfstak ook garagepoorten, rolluiken en verluchtingssystemen. In 2018 werden ongeveer 170.000 ramen en deuren bij 30.000 gezinnen geplaatst.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Recticel start digitaal kenniscentrum over uitdagingen in de bouw

Recticel start digitaal kenniscentrum over uitdagingen in de bouw

De bouwsector wordt al enige tijd geconfronteerd met een verzameling aan uitdagingen. Denk maar aan het tekort aan arbeidskrachten en vakmensen, evoluties in technologie en techniek zoals BIM, de organisatie van het bouwproces, nieuwe manieren[…]

Aertssen Group uitgeroepen tot 'Best Managed Company'

Aertssen Group uitgeroepen tot 'Best Managed Company'

Nieuwe baas voor Vasco Group

Nieuwe baas voor Vasco Group

Etex neemt Evolusion Innovation over

Etex neemt Evolusion Innovation over

Meer artikels