Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Lievegem en MBV herbestemmen school

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Lievegem en MBV herbestemmen school

Sociale huisvestingsmaatschappij de Meetjeslandse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen (MBV) is op 4 november gestart met de bouw van een uitzonderlijke mooi project. Op de site van de vroegere jongensschool in Waarschoot komen 21 sociale huurappartementen in combinatie met een aantal ruimten voor de gemeente Lievegem. De investering is goed voor iets meer dan 4 miljoen €.

In 2011 kocht de gemeente Waarschoot (nog vóór de fusie tot Lievegem) de klaslokalen van de jongensschool, inclusief de turnzaal en de Kring. Via een architectuurwedstrijd werden R2-architecten (Kathy Locy en Reinald Verleye) aangeduid als ontwerpers. De uitvoering van dit project werd via een openbare aanbesteding toevertrouwd aan de firma ACH-Bouw uit Antwerpen.

De turnzaal, ondertussen omgebouwd tot foyer, en de multifunctionele zaal de Kring blijven eigendom van de gemeente. Tegelijkertijd met de bouw van de 21 sociale appartementen zullen voor de gemeente Lievegem ook drie bergingen worden opgericht voor het opslaan van materiaal van plaatselijke verenigingen. Voorts komt er ook een gemeenschapsruimte van ongeveer 90 m² met een groot terras (op termijn ook te gebruiken door de Kring), een kook- en cateringlokaal, extra sanitair en een vluchtweg voor de Kring.

Park

Er komt een publieke doorgang (De Passage) voor voetgangers tussen de Hugo Verriestlaan en de Patronagiestraat. Het kleine park achteraan wordt ingericht als openbaar groen, een concept waar de vroegere burgemeester, een groot aandeel heeft in gehad.Onder het gebouw zijn ondergrondse parkeerplaatsen en bergingen. Bovengronds zijn er nog een aantal parkeerplaatsen voor bezoekers. Van de 21 appartementen zijn er zes met één slaapkamer, twaalf met twee slaapkamers en drie geschikt voor andersvaliden.

Wachtlijst

De keuze om in te zetten op kleinere appartementen ligt voor de hand. In het lokaal woonoverleg waarin de gemeente, de Woonwijzer, Wonen-Vlaanderen en de sociale huisvestingsmaatschappij zetelen, werd een kandidatenanalyse gedaan. Daarin kwam naar voor dat de nood bij de kleine gezinnen zeer hoog is. Momenteel staan 175 kandidaten ingeschreven voor dit project. De huidige huurders van MBV die in een te grote woning wonen krijgen voorrang om te verhuizen naar een nieuwbouwappartement. Als alles volgens de vooropgezette planning verloopt, zal het project gebruiksklaar eind 2021zijn.MBV is niet alleen bezig in Lievegem. Met zes lopende bouwwerven beleeft deze shm een absolute piek bij de nieuwbouwprojecten: Assenede/Sint-Bernardus: 25 huurappartementen, Eeklo/Tieltsesteenweg: 12 koopappartementen; Eeklo/Ijzerstraat: 9 koopwoningen; Lievegem/Zoutweg: 8 huurwoningen; Eeklo/Gentsesteenweg: kantoor, loods en 5 huurappartementen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vastgoedbeurs Mipim slankt af tot tweedaagse in Parijs

Vastgoedbeurs Mipim slankt af tot tweedaagse in Parijs

De nieuwe datum van 2 tot 5 juni die de in maart uitgestelde vastgoedbeurs Mipim had vooropgesteld, blijkt door de actuele maatregelen tegen de viruscrisis evenmin haalbaar. Het vierdaagse evenement in Cannes wordt geannuleerd. In plaats daarvan[…]

02/04/2020 | ImmoProjecten
Brusselse Multi Tower goed voor 45.000 m² kantoorruimte

Brusselse Multi Tower goed voor 45.000 m² kantoorruimte

AZ Sint-Maarten wordt woonbuurt

AZ Sint-Maarten wordt woonbuurt

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Meer artikels