Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Lier: voorontwerp voor Ros Beiaardstraat

Het voorontwerp van de heraanleg en ophoging van de vesten aan de Ros Beiaardstraat in Lier werd zopas goedgekeurd. De kosten worden geraamd op 863.365,31 ' (btw inbegrepen). In 2012 werd de studie voor de aanleg van de Ros Beiaardstraat toegewezen aan Grontmij. Het voorontwerp werd hierop samen met het studiebureau en de bewoners van de Ros Beiaardstraat en de wijk Looks besproken en gefinaliseerd. Samen met de voorontwerpen voor de Veemarkt-Zaat werd het resultaat van de besprekingen eind 2013 voorgesteld aan het schepencollege.

De heraanleg wordt door de planning van het project Sion in verschillende fasen gesplitst. Zo zal eerst werk gemaakt worden van de heraanleg en ophoging van het eerste stuk vesten tussen het kruispunt en het project Sion. In een latere fase volgt dan de wegenis en riolering van de Ros Beiaardstraat en wordt een brug naar Nazareth voorzien.

Fietskluizen

Grontmij maakte een voorontwerp om het eerste stuk van deze werken te kunnen uitvoeren. Het jaagpad wordt opgehoogd tot op het niveau van de bovenzijde van de betonnen kademuur. Er wordt een wandelpad voorzien van minstens 2,36 m breed en een fietspad met een breedte van 2,5 m. De mogelijkheid om dit stuk vest te verlichten, wordt onderzocht op haar haalbaarheid. Bovendien worden voldoende toegangen (trappen en hellingen) voorzien om deze zone te kunnen bereiken. Aanvullend zal een testproject voor fietskluizen mee geïntegreerd worden waarbij buurtbewoners een overdekte en afgesloten fietsenstalling kunnen huren.

Planning

De werken worden uitgevoerd vóór het einde van de ruwbouwwerken van de appartementen van het project Sion, namelijk vóór eind 2015/ begin 2016.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

De Regie der Gebouwen heeft zopas omvangrijke renovatiewerken afgerond in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het gaat om een investering van ongeveer 4,5 miljoen €.     Twee verdiepingen van de[…]

18/09/2020 | Brussels GewestRenovatie
Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen