Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Liebherr toont op Matexpo prototype van nieuwe A 913

Gerelateerde onderwerpen :

,
Liebherr toont op Matexpo prototype van nieuwe A 913

De nieuwe Liebherr A 913 Compact Litronic is uiterst wendbaar en flexibel dankzij de geïntegreerde besturing en krabsturing.

Liebherr toont op Matexpo zijn nieuwste machines op een stand van meer dan 1.000 m²: de rupsgraafmachine R 924, de compacte graafmachine A 913, de wiellader L 566 XPower en telescopische verreikers.

De rupsgraafmachine R 924 Litronic maakt deel uit van de nieuwste generatie rupsgraafmachines voor grondverzet, de Generatie 8 van Liebherr, die begin dit jaar vanop de site van Colmar (Frankrijk) op de markt werd gebracht. Deze graafmachines hebben een nieuw ontwerp en een herziene architectuur om het comfort, de veiligheid, de ergonomie en de operationele prestaties te verbeteren.

Deze machine heeft een dieselmotor met een vermogen van 129 kW/175 pk die voldoet aan de Stage V-emissienormen. Ze heeft een werkgewicht tussen 23.400 en 25.600 kg en een bakinhoud van 0,55 tot 1,65 m³.

Het brede scala aan beschikbare uitrustingsstukken zorgt voor de veelzijdigheid van deze machine, die kan worden gebruikt bij verschillende werkzaamheden, zoals grondverzet, egaliseren, extractie of heffen.

De rupsgraafmachine R 924 heeft een werkgewicht van 23.400 tot 25.600 kg en een bakinhoud van 0,55 tot 1,65 m³.
 

Prototype

Het prototype van de compacte graafmachine A 913 Litronic van Liebherr zal op Matexpo getoond worden. Deze nieuwe A 913 voldoet aan de Stage V-emissienormen. Deze compacte graafmachine is een perfecte oplossing voor conventionele grondverzetwerkzaamheden op bouwplaatsen waar de ruimte beperkt is. Het bedrijfsgewicht ligt tussen de 13.800 en 15.500 kg. Dankzij het flexibele chassis met geïntegreerde besturing en krabsturing overtuigt de machine vooral door zijn wendbaarheid met behoud van een hoog hefvermogen.

Liebherr presenteert op Matexpo de robuuste en krachtige wiellader L 566 XPower.

Wielladers

Liebherr toont in Kortrijk voorts de L 566 XPower-wiellader. Liebherr-XPower is een innovatief machineconcept dat volgens de producent een nieuwe standaard zet in energie-efficiëntie, prestaties, robuustheid en comfort.

Liebherr heeft op verschillende plaatsen geïnvesteerd in de stabiliteit van de grote XPower-wielladers om ze voor te bereiden op zware omstandigheden in industriële of extractie-toepassingen. De XPower-transmissie, die uitgebreid getest is, staat symbool voor robuustheid: haar vermogen wordt mogelijk gemaakt door de interactie van twee transmissiesystemen. Hierdoor wordt het koppel verdeeld over beide transmissieroutes, wat de levensduur van de componenten aanzienlijk verlengt. Door gerichte investeringen in de robuustheid van assen en andere componenten, zoals hydraulische cilinders, garandeert Liebherr de constante betrouwbaarheid van XPower-wielladers.

Voor de wielladers L 550, L 556, L 566 en L 580 kunnen klanten van Liebherr zonder extra kosten kiezen tussen Z- of industriële kinematica. Z-kinematica is geschikt voor conventionele toepassingen, zoals extractie. Industriële kinematica, als optie verkrijgbaar tegen een gelijkwaardige prijs, is ideaal voor toepassingen met zware uitrustingsstukken.

De nieuwe Liebherr verreikerserie omvat de T 46-7’s, T 55-7’s en T 60-9’s.
 

Verreikers

De nieuwe serie verreikers van Liebherr, bestaande uit de T 46-7, T 55-7 en T 60-9, werd in april voor het eerst gepresenteerd op de Bauma in München. Deze nieuwe serie is uitgerust met krachtige dieselmotoren die voldoen aan de Stage IV-emissienormen. Deze machines hebben een hefhoogte van 7 tot 9 m en een draagvermogen van 4,6 tot 6 ton. De bijzonder efficiënte hydrostatische versnellingsbak maakt het mogelijk een maximumsnelheid van 40 km/u te bereiken.

Het verbeterde panoramische zicht van de cabine biedt meer comfort en productiviteit. Het beschermingsrooster, dat voortaan aan de buitenzijde is gemonteerd, en het grote glazen oppervlak van de cabine bieden perfect zicht op banden, gereedschap en lading.

Dankzij de vierwielaandrijving en het vergrendelbare differentieel is veilig rijden op het terrein gegarandeerd. Bij het heffen en stapelen van goederen profiteren de Liebherr-machines van een hoge stabiliteit door de hoogteverstelling ter compensatie van schuine posities. Bovendien geeft het intelligente overbelastingswaarschuwingssysteem systematisch informatie over de belastingsituatie. In geval van gevaar zijn alleen stabiliserende bewegingen van het hydraulische werkcircuit mogelijk. Tot slot zorgt de “Hill Assist”-functie, die de parkeerrem automatisch activeert, voor comfort en rijveiligheid op ruw terrein.     

Voor alle modellen van de nieuwe generatie verreikers zijn in de fabriek verschillende gereedschaphouders verkrijgbaar. Behalve de Liebherr-snelkoppeling zijn er ook snelkoppelingen die compatibel zijn met de uitrustingsdragers van andere fabrikanten.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

De nieuwe MH3040 van Caterpillar (Bergerat Monnoyeur Belgium) bouwt voort op zijn voorganger, de M325D L MH. Deze graafmachine in overslaguitvoering kan ingezet worden voor overslag bij schroot-, afval- en houtzagerijbedrijven. De giek,[…]

13/07/2021 | Caterpillar
'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Meer artikels