Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Liebherr toont L 514 Stereo in Gent

Gerelateerde onderwerpen :

,
Liebherr toont L 514 Stereo in Gent

Liebherr toont zijn nieuwe compacte grondverzetmachines in Europa via een reeks demonstraties onder de noemer Liebherr on Tour. In ons land houdt deze tournee halt in Gent bij de inhuldiging van de nieuwe SOMTP-vestiging op 29 juni. Het wordt een groots evenement met negen modellen: drie rupsgraafmachines (R 914 Compact, R 920 Compact en R 926 Compact), twee mobiele graafmachines (A 914 Compact en A 918 Compact), twee wielladers (L 506 Compact en de L 514 Stereo), een verreiker (TL 441-7) en een bulldozer (PR 716).

De demonstraties gaan gepaard met een behendigheidswedstrijd voor operatoren op een terrein van 10.000 m² achter de nieuwe vestiging. Ze biedt niet enkel de gelegenheid om de nieuwe machines te ontdekken, maar ook om ervaringen onder grondverzetspecialisten uit te wisselen. Liebherr koos ervoor om de nadruk te leggen op zijn ‘compacte’ modellen, ontworpen voor werven met beperkte bewegingsvrijheid. Demonstateurs, productverantwoordelijken, lesgevers en technici zullen aanwezig zijn.

Première

Liebherr stelt in Gent een nieuweling voor in het gamma wielladers. De L 514 Stereo voldoet aan de fase IV/ Tier 4f-emissienormen. Reeds twee decennia lang genieten de Stereo-wielladers een uitstekende reputatie inzake betrouwbaarheid, inzetbaarheid en veelzijdigheid. Die kwaliteiten vind je dan ook bij de nieuwe modellen L 514 Stereo en L 518 Stereo. Die zijn leverbaar vanaf het tweede semester van dit jaar. Het belangrijkste kenmerk van deze nieuwe Stereo-wielladers is de ‘Stereo-besturing’ die alle Liebherr-wielladers in deze gewichtscategorie hebben en die een knikbesturing combineert met een bestuurbare achteras. Daardoor bieden deze machines een ongeëvenaarde hanteerbaarheid en flexibiliteit, wat een bijzondere troef is in omgevingen met beperkte manoeuvreerruimte.

De L 514 Stereo is geschikt voor wegenbouwwerken, gemeentediensten en werftoepassingen. De L 518, die nog robuuster is, is ook geschikt voor industriële toepassingen, zoals recyclage. De nieuwe L 514 en L 518 Stereo kregen ook een herwerkte Z-cinematiek, samen met nog een hele reeks andere verbeteringen. Ze combineren een grote uitbreekkracht met een groot hefvermogen, ook bij grote hefhoogten, een belangrijk voordeel bij industriële toepassingen. De krachtige hefarmen zorgen voor een doeltreffend gebruik van tal van uitrustingsstukken, of het nu gaat om een laadbak of een vorkenbord. De hydrostatische transmissie garandeert een progressieve acceleratie. Voor toepassingen waarbij veel verplaatsingen moeten worden gedaan, biedt Liebherr een Speeder-variant van beide modellen, met een topsnelheid van 40 km/u.

Andere nieuwigheden, zoals het nieuwe diagonale koelsysteem of de bedieningshendel die mee beweegt met de bestuurdersstoel, leveren ook een bijdrage tot de productiviteit en het gebruikscomfort.

De Liebherr on Tour 2017 compact demonstratieronde (van 23 maart tot 30 juni) kan ook via internet worden gevolgd via www.liebherr.com en op Facebook.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Troostwijk veilt voor het eerst jonge en nieuwe bouwmachines

Troostwijk veilt voor het eerst jonge en nieuwe bouwmachines

Veilinghuis Troostwijk zorgt doorgaans voor een tweede leven voor oudere machines en materialen. Het veilinghuis breidt zijn services nu uit en organiseert voor het eerst een veiling van jonge en compleet nieuwe machines uit de grondverzet- en[…]

Compacte graafmachine met hoge hefkracht

Compacte graafmachine met hoge hefkracht

Demo Days pas in 2022

Demo Days pas in 2022

Addax heeft elektrische bestelwagen met N1-homologatie

Addax heeft elektrische bestelwagen met N1-homologatie

Meer artikels