Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Lezing Nieto Sobejano Arquitectos

Enrique Sobejano van het Spaanse architectenkantoor Nieto Sobejano Arquitectos geeft op donderdag 23 april om 20 u. een lezing in kunstencentrum Stuk, Naamsestraat 96 in Leuven. Het is de afsluiter van een reeks lezingen georganiseerd door Stad en Architectuur. De toegangsprijs bedraagt 9 ' en tickets zijn best vooraf te reserveren via ticket@stuk.be. De lezing gebeurt in het Engels.

Nieto Sobejano Arquitectos werd in 1985 opgericht in Madrid door Enrique Sobejano en Fuensanta Nieto. Sinds 2007 beschikt men over een kantoor in Berlijn.

Voornamelijk als gevolg van het winnen van internationale wedstrijden, wordt het werk van Nieto Sobejano Arquitectos opgevat als een lopend onderzoek, bevrijd van de lokale politieke beperkingen en van specifieke contexten. Hun interesse in combinatorische manieren van denken is een reactie op een soort van economie van het conceptuele.

Geometrie, structuur en constructie behoren tot hetzelfde combinatorische spel. De reeksen van elementen die zij op alle ontwerpschalen uitwerken, stellen hen in staat hetzelfde deeltje in verschillende schema's en samenstellingen opnieuw te combineren, om zo de rol van elk stuk te ondervragen en de mogelijkheden van een open proces en een open projectie van ruimte kracht bij te zetten.

Deze benadering van het ontwerp bevraagt tegelijk de snelheid van het hedendaagse ontwerp en bouwproces. Als men het museum en de kantoren van de archeologische site van Madinat al-Zahra, in de buurt van Córdoba, vergelijkt met het Expo Zaragoza Congrescentrum, lijkt het erop dat de door tijd gedreven aanpak van de architecten elke keer op een andere manier wordt uitgevonden.

Het experimenteren met mogelijkheden in het eerste project legt het accent op de zorg en de tijd die nodig is voor archeologisch werk, terwijl in het tweede project de factor snelheid de uitdaging vormt vanuit de conceptuele economie van het gebouw. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dentergem herbestemt brouwerij tot woon- en kmo-zone

Dentergem herbestemt brouwerij tot woon- en kmo-zone

In de West-Vlaamse gemeente Dentergem gaf burgemeester Koenraad Degroote het officiële startsein voor de ontwikkeling van een nieuwe woon- en kmo-zone met bijhorende verbindingsweg. Het gaat om de herbestemming van de voormalige brouwerij[…]

06/07/2022 |
Masterplan Droogdokkensite Antwerpen goedgekeurd

Masterplan Droogdokkensite Antwerpen goedgekeurd

Voorontwerpen noordelijke Ringparken Antwerpen goedgekeurd

Voorontwerpen noordelijke Ringparken Antwerpen goedgekeurd

APK Group breidt uit in Nederland

APK Group breidt uit in Nederland