Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Lezing Gijs Van Vaerenbergh in C-mine

Het kunstenaars- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh (Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh) ontwierp Labyrint, een grootschalige artistieke installatie, die deze zomer in cultuurcentrum C-mine in Genk wordt getoond. Het duo bouwde in korte tijd een oeuvre op van artistieke, sculpturale installaties en interventies in de publieke ruimte die balanceren tussen beeldende kunst en architectuur. Tot hun recent werk behoort 'Reading between the Lines', de bekende doorkijkkerk in Borgloon.

Labyrint is een betreedbare installatie, een doolhof, die de bezoeker uitnodigt op een dwaaltocht doorheen een kilometer aan stalen gangen. Door een reeks sculpturale uitsneden ontstaan bijzondere ruimtes waar plaats is voor ontmoeting, alsook verrassende doorzichten die de bezoeker toelaten zich even te oriënteren ten opzichte van de structuur zelf en de omgeving.

Enkele dagen voor de opening geeft het duo Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh een lezing in C-mine zelf. Er zal worden gesproken over de ontstaansgeschiedenis van de installatie. Ze kaderen deze binnen hun ander werk met de nadruk op het gebruik van modellen en maquettes en het belang van referenties. De lezing heeft plaats op dinsdag 7 juli om 20.15 u. De toegang is gratis.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Geen Belgische winnaars dit jaar bij de Brick Award van Wienerberger, ondanks zes genomineerde projecten. De hoofdprijs en het goud in de categorie Sharing Public Spaces ging naar het faculteitsgebouw voor Radio en Televisie van de University of[…]

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

Hilti automatiseert boren in plafonds

Hilti automatiseert boren in plafonds