Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Leuvense Muntstraat wordt duurzame horecastraat

Gerelateerde onderwerpen :

In het kader van Leuven Klimaatneutraal 2030 en de vierde Leuvense Klimaatweek in mei opperde de lokale Muntstraat het vaste voornemen om uit te groeien tot een duurzamere horecastraat.

Na verschillende gesprekken met coördinator Katrien Rycken, deelname aan diverse werfvergaderingen die door LKN2030 werden georganiseerd en een heleboel vergaderingen en afspraken in deze horecastraat ontstonden alvast drie eerste denksporen inzake respectievelijk energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en duurzame consumptie.

16 horecazaken uit de Muntstraat stapten in het pilootproject van vzw LKN2030 m.b.t. energie-efficiëntie. Samen met partners Efika Engineering en CORE cvba-so mikt LKN2030 op een reductie van de energiefacturen met 10 tot 15% dankzij een optimale inregeling van de technische installaties.

Onder het motto 'Meten is weten' willen loggers van het Leuvense bedrijf Flukso de verbruiken van gas, elektriciteit en water opnemen als basis van het ganse project. De doorlooptijd bestrijkt vermoedelijk een tiental maanden, waarna het project wordt opgeschaald naar alle andere Leuvense horecaclusters op basis van de eerste getuigenissen.

Zodra de energieverbruiken van deze 16 horecazaken, samen goed voor zowat 300.000 ' per jaar aan gas- en elektriciteitskosten, merkbaar zijn gedaald, wordt overwogen om in groep over te stappen naar een leverancier van groene energie. Ook hierin zullen de horecazaken begeleid worden door partners van vzw LKN2030.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Demir past milieuregels aan om minder werfwater te verspillen

Demir past milieuregels aan om minder werfwater te verspillen

Bouwwerven veroorzaken nog te vaak onnodig een daling van het grondwaterpeil. Aannemers moeten vaak grondwater wegpompen om de werken te kunnen uitvoeren, maar lozen het weggepompte water nog te vaak rechtstreeks naar de riolering, hoewel er[…]

28/05/2021 | Zuhal Demir
Vlaanderen start sanering van Grote Laak

Vlaanderen start sanering van Grote Laak

Het stikstofarrest van de RvVb: het Vlaamse stikstofbeleid op losse schroeven?

Het stikstofarrest van de RvVb: het Vlaamse stikstofbeleid op losse schroeven?

Ingewikkelde sanering fosforfabriek in Vlissingen afgerond

Ingewikkelde sanering fosforfabriek in Vlissingen afgerond

Meer artikels