Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Leuvense Muntstraat wordt duurzame horecastraat

Gerelateerde onderwerpen :

In het kader van Leuven Klimaatneutraal 2030 en de vierde Leuvense Klimaatweek in mei opperde de lokale Muntstraat het vaste voornemen om uit te groeien tot een duurzamere horecastraat.

Na verschillende gesprekken met coördinator Katrien Rycken, deelname aan diverse werfvergaderingen die door LKN2030 werden georganiseerd en een heleboel vergaderingen en afspraken in deze horecastraat ontstonden alvast drie eerste denksporen inzake respectievelijk energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en duurzame consumptie.

16 horecazaken uit de Muntstraat stapten in het pilootproject van vzw LKN2030 m.b.t. energie-efficiëntie. Samen met partners Efika Engineering en CORE cvba-so mikt LKN2030 op een reductie van de energiefacturen met 10 tot 15% dankzij een optimale inregeling van de technische installaties.

Onder het motto 'Meten is weten' willen loggers van het Leuvense bedrijf Flukso de verbruiken van gas, elektriciteit en water opnemen als basis van het ganse project. De doorlooptijd bestrijkt vermoedelijk een tiental maanden, waarna het project wordt opgeschaald naar alle andere Leuvense horecaclusters op basis van de eerste getuigenissen.

Zodra de energieverbruiken van deze 16 horecazaken, samen goed voor zowat 300.000 ' per jaar aan gas- en elektriciteitskosten, merkbaar zijn gedaald, wordt overwogen om in groep over te stappen naar een leverancier van groene energie. Ook hierin zullen de horecazaken begeleid worden door partners van vzw LKN2030.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Besix vernieuwt kaaimuur langs Albertkanaal in Schoten

Besix vernieuwt kaaimuur langs Albertkanaal in Schoten

Bouwonderneming Besix wint het contract voor de vernieuwing van een 1,46 km lange kademuur langs de rechteroever van het Albertkanaal in Schoten. Het gaat om een project van de Vlaamse Waterweg ter waarde van 8,3 miljoen €. De werken[…]

15/01/2021 | ProjectenBesix
Keuring afvoer afval- en regenwater uitgebreid

Keuring afvoer afval- en regenwater uitgebreid

Verontreinigde bodem houdt duurzame beplanting niet tegen in Kioskpark Mol

Verontreinigde bodem houdt duurzame beplanting niet tegen in Kioskpark Mol

Corona stimuleert creativiteit rond openbaar groen

Corona stimuleert creativiteit rond openbaar groen

Meer artikels