Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Leuvens megacontract voor Vandebos uit Alken

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Leuvens megacontract voor Vandebos uit Alken

Foto's: Resiterra

Bouwbedrijf Vandebos uit Alken tekende zopas het grootste contract uit zijn bedrijfsgeschiedenis. De Limburgse bouwgroep gaat in het stadshart van Leuven de Hertogensite afwerken. Op een oppervlakte van 6,5 ha herontwikkelt bouwheer Resiterra deze voormalige ziekenhuissite tot een zone met 540 woningen en appartementen, openbare voorzieningen en een park van 1 ha. De opdracht is goed voor 28,5 miljoen € en moet klaar zijn tegen 2028.
Tot de opdracht behoren de realisatie van een ondergrondse parking op twee niveaus, drie residentiële gebouwen van negen verdiepingen, de technieken, de afwerking en de coördinatie van het project. De aannemer is al begonnen met de kelderbeschoeiingen.
Volgens Krijn Henrotte, de CEO van Vandebos, kon het megaorder worden binnengehaald dankzij de zeer goede samenwerking die zijn bedrijf de voorbije jaren uitbouwde met projectontwikkelaar Resiterra. Zo werkten ze in Leuven ook het woonproject Jansenius samen af.

De Leuvense Hertogensite is één van de grootste binnenstedelijke ontwikkelingen van de jongste decennia. Concreet worden 540 woningen en appartementen voorzien, een groot stuk van de Dijle op de site wordt opnieuw opengelegd en er wordt een nieuw park voorzien dat vanaf 2023 wordt opengesteld voor alle inwoners. De site zal ook één van de grootste autovrije woonzones in Leuven worden.
 
Behalve de 540 voorziene wooneenheden zal de Hertogensite ook plaats maken voor een aantal projecten die op z’n minst in het oog zullen springen. Zo zal hier onder meer ook de eerste Welzijnstoren van Vlaanderen worden gebouwd. De bouwvergunning is al uitgereikt. De Welzijnstoren wordt een zorg- en welzijnsplatform met bijzondere aandacht voor chronische zorg, vooral bij ouderen. Daarnaast wil men er voornamelijk inzetten op innovatie in het zorglandschap. De Welzijnstoren komt op de plaats waar nu het Sint-Raphaëlziekenhuis gehuisvest is en dat verhuist naar Gasthuisberg.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

De voorbije jaren kwam de sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent vaak negatief in het nieuws. Het patrimonium werd de voorbije decennia slecht onderhouden, de bewoners bleven in de kou staan. Daar komt volgens de Gentse afdeling van Groen[…]

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Productief jaar voor shm Denderstreek

Productief jaar voor shm Denderstreek

Meer artikels