Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Leuven zoekt ontwerper voor Urban Sports Park

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Leuven zoekt ontwerper voor Urban Sports Park

De stad Leuven gaat op zoek naar een ontwerper voor de aanleg van een Urban Sports Park, een multifunctioneel vrijetijdspark waar jongeren zich kunnen uitleven met bmx-fietsen, steps, skateborden, blades, enz. Als locatie koos de stad de terreinen aan het oude voetbalveld in de Verbroederingstraat in de deelgemeente Wilsele. Als alles volgens plan verloopt, wordt het terrein dit jaar nog aangelegd.

“Behalve de aanleg van dit Urban Sports Park willen we ook de Verbroederingsstraat en de Alfons Fierensstraat grondig vernieuwen. Er komt een volledig nieuw wegdek en ook de riolering wordt vernieuwd”, legt schepen van Openbare Werken Dirk Vansina uit.

“Talrijke jongeren in Leuven houden zich bezig met Urban Sports, Het valt me op dat die activiteiten zo populair zijn dat het meer is dan ontspanning of een pure vorm van sport. Deze vrije vorm van bewegen leeft heel erg in onze stad. Daarom willen we inzetten op een ruim aanbod aan infrastructuur voor vrije tijd en sport”, zegt schepen van Sport Johan Geleyns.

Het gaat om een tijdelijke inrichting voor enkele jaren. Op lange termijn wordt deze recreatiezone meegenomen in de ruimere ontwikkeling van de Ymeria-site, zoals voorzien in het masterplan Wijgmaal. Als het eerste schetsontwerp van het nieuwe park, waar ook een groenbuffer wordt voorzien, klaar is, volgt een overlegmoment met de buurtbewoners. Zij krijgen mee inspraak over de invulling van het terrein.

In het Urban Sports Park zal de stad alvast twee ‘pumptracks’ aanleggen, een voor initiatie en een voor gevorderden. Een pumptrack is een aaneengesloten circuit van bulten en bochten die elkaar ritmisch opvolgen. Dat maakt het een geschikte plek voor crossfietsen (bmx), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards. Het is een multifunctioneel en duurzaam parcours in de buitenlucht. 

“Skaten is enorm populair geworden, zeker tijdens de voorbije lockdownperiodes waarin bewegen in de buitenlucht zowat de enige optie was voor kinderen en jongeren. De vraag naar degelijke infrastructuur hiervoor leeft al langer bij kinderen en jongeren. We komen hen daar graag in tegemoet”, besluiten de schepenen Vansina en Geleyns.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Intelligentie moet het centrale element blijven in ons engagement"

"Intelligentie moet het centrale element blijven in ons engagement"

Bouwkroniek geeft elke week het woord aan een CEO of andere leidinggevende uit de brede bouwsector. Deze week mag David Roulin van ArtBuild Architects antwoorden op onze vijf vragen. Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de[…]

14/01/2022 | Architecten
Zwalm zoekt team voor toekomstvisie en masterplan

Zwalm zoekt team voor toekomstvisie en masterplan

Ierse architecten krijgen eredoctoraat KU Leuven

Ierse architecten krijgen eredoctoraat KU Leuven

Leuven zoekt ontwerpteam voor de Knoop van Kessel-Lo

Leuven zoekt ontwerpteam voor de Knoop van Kessel-Lo

Meer artikels