Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Leuven koopt bedrijfssite voor woningbouw

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Leuven koopt bedrijfssite voor woningbouw

Het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) wordt de nieuwe eigenaar van de Dávé-site in de Riddersstraat. Het AGSL zal de site de komende jaren een nieuwe invulling geven en er o.m. betaalbare, kwalitatieve huurwoningen realiseren.
De aankoop past in de strategie van het AGSL om gronden of panden aan te kopen en die vervolgens in te zetten voor betaalbaar wonen. Het AGSL kreeg bij het begin van de nieuwe bestuursperiode een nieuwe rol toebedeeld en wordt als het ware de projectontwikkelaar van de stad. Het AGSL is in die rol steeds op zoek naar interessante gronden of panden.
 
"We vernamen een tijdje geleden dat de eigenaar plannen had om de site te verkopen. Gezien de ligging en het potentieel van de site heeft het AGSL beslist om deze aan te kopen", licht voorzitter van het AGSL en schepen van Wonen Lies Corneillie toe. De site omvat appartementsgebouwen aan de straatkant, twee diepe loodsen en een binnenplaats.
 
Op de site is momenteel groenten- en fruitwinkel Dávé gevestigd. De winkel zal er nog enkele jaren gevestigd blijven en gebruik blijven maken van de loods en de onderdoorgangen. De loods zal pas na het vertrek van de groenten- en fruitwinkel een nieuwe invulling krijgen.
 
De woningen in één van de appartementsgebouwen werden recent gerenoveerd, zijn op heden niet bewoond en zullen wel al op korte termijn verhuurd worden. De woningen in het andere appartementsgebouw ondergaan een totaalrenovatie alvorens het AGSL ze zal verhuren.
 
"Deze site heeft bijzonder veel potentieel, omwille van haar ligging en grootte. De woningen aan de straatzijde zullen we op korte termijn al kunnen verhuren. Op termijn zullen we op dit terrein kunnen zorgen voor vijftien extra sociale woningen, die aansluiten op de bestaande. Daarnaast zal er ruimte zijn voor gemeenschapsvoorzieningen en bedrijvigheid en zullen we de site deels ontharden. Ook  het gebied toegankelijk maken vanuit de Peterseliegang behoort tot de mogelijkheden. De concrete plannen werken we de komende jaren in nauw overleg met alle betrokkenen uit”, aldus Lies Corneillie.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Zoals verwacht laat de schaarste op de markt van de studentkamers zich nu ook voelen op de gemiddelde huurprijzen. De gemiddelde huurprijs voor een studentenkamer in Vlaanderen rondt voor het eerst de kaap van 450 euro. Dat blijkt uit een[…]

Vastgoedbedrijf wil 50 extra kantoren openen tegen 2025

Vastgoedbedrijf wil 50 extra kantoren openen tegen 2025

Internationale vastgoedspeler verwerft twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Internationale vastgoedspeler verwerft twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Champignonkwekerij wordt cohousingproject voor tien gezinnen

Champignonkwekerij wordt cohousingproject voor tien gezinnen

Meer artikels