Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Leuven bouwt zwembad in Wilsele

Gerelateerde onderwerpen :

De stad Leuven bouwt als vervanging van het oude zwembad in deelgemeente Wilsele een gloednieuw zwemcomplex. Net zoals op de Philipssite gaat Leuven voor de realisatie samenwerken met de Groep Sportoase nv. Behalve het zwembad komen er ook een sporthal en een danszaal. Ook het lokale jeugdhuis krijgt onderdak in het nieuwe complex. De bouw zou in januari 2017 moeten beginnen en klaar zijn tegen eind 2018. Het gaat om een investering van 14,2 miljoen '.

Sportvelden

Leuven zal tevens meer dan 3 miljoen ' investeren in de aanleg of de heraanleg van sportvelden. De stad Leuven heeft nauwelijks ruimte voor de aanleg van nieuwe sportvelden. Schepen van Sport Erik Vanderheiden wil dat probleem aanpakken door de bestaande sportinfrastructuur naar een hoger niveau te tillen. De gezonde toestand van de stadskas biedt daarvoor financiële ruimte. Al deze investeringen komen dan ook bovenop de budgetten die in het begin van de legislatuur reeds waren voorzien.

Volgend jaar wordt 800.000 ' vrijgemaakt voor de aanleg van nieuwe rugbyvelden en wordt 550.000 ' uitgetrokken voor het aanbrengen van een nieuwe top­laag op de atletiekpiste in het Koning Boudewijnstadion in Kessel-Lo. In dezelfde deelgemeente wordt eveneens 1 miljoen ' geïnvesteerd in twee kunstgrasvelden voor voetballers. Er wordt gekozen voor kunstgras omdat de Leuvense voetbalvelden heel intensief worden bespeeld.

Sportzaal

De vloer van sportzaal Rijschool zal in 2017 gerenoveerd worden voor een bedrag van 150.000 '. Ook de Finse piste krijgt een opknapbeurt; hiervoor wordt 100.000 ' uitgetrokken. 30.000 ' is bestemd voor de renovatie van het Van Hovestadion dat wordt gebruikt door ho­ckeyspelers. Ten slotte wordt 100.000 ' voorzien voor de aanleg van een derde polyvalent veld in stadion Chomé aan de Hertogstraat in Heverlee.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Modulair bouwer Jan Snel is begonnen met de bouw van een nieuwe laboratorium- en kantoorruimte voor Ziphius Vaccines, een Belgisch biotechbedrijf dat vaccins ontwikkelt. In zes weken tijd wordt de nieuwe locatie opgeleverd in Merelbeke,[…]

10/04/2021 | kantorenCorona
Besix bouwt stadion aan andere kant van de wereld

Besix bouwt stadion aan andere kant van de wereld

Gerenoveerd Rijksarchief in Antwerpen opent de deuren

Gerenoveerd Rijksarchief in Antwerpen opent de deuren

Kantoren aan Brussels kanaal krijgen nieuwe toekomst

Kantoren aan Brussels kanaal krijgen nieuwe toekomst

Meer artikels