Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Leuven bouwt nieuwe school aan Vaartkom

Leuven bouwt nieuwe school aan Vaartkom

“In deze vernieuwende school moeten leerlingen energie en prikkels krijgen om hun eigen weg te zoeken en te vinden”, aldus Danny Pijls (coördinerend directeur KSLeuven), Willem Schoors (algemeen coördinator Stroom) en schepen Mohamed Ridouani.

De stad Leuven zal samen met het katholieke onderwijsnet KSLeuven een innovatieve secundaire school voor 250 leerlingen bouwen aan de J.P. Minckelersstraat, ter hoogte van de Vaartkom.

De nieuwe eerstegraadsschool krijgt de naam Stroom en focust op een brede oriëntering. Ze zal zich toespitsen op het onderwijs van de toekomst. Technologie, wetenschap, wiskunde en creativiteit zullen belangrijk zijn, net als een actieve betrokkenheid van de bedrijven en ervaringsgericht leren binnen en buiten de schoolmuren.

Precies daarom wordt de school ingebed in het gebied rond de Vaartkom, die zich wil ontwikkelen als de creatieve en innovatieve zone van Leuven. “De dynamiek die daar heerst door de aanwezigheid van creatieve ondernemers, kunstenaars en cultuurhuizen is een meerwaarde voor een school die innovatief onderwijs wil aanbieden. Er wordt ook verwacht dat de school haar ervaringen met het onderwijs van de toekomst deelt met alle andere scholen, over alle netten heen”, aldus de Leuvense schepen van Onderwijs Mohamed Ridouani.

De scholengemeenschap KSLeuven en het team achter Stroom zijn blij dat er een definitieve locatie gevonden is voor hun school. “De Vaartkom is de perfecte omgeving voor de vernieuwende school waar we aan werken. Stroom wil zich niet opsluiten in gebouwen, maar met de leerlingen letterlijk op pad gaan in de stad en gebruik maken van alles wat de omgeving te bieden heeft. We kijken er naar uit om samen te werken met de vele innovatieve partners die hun thuis hebben gevonden in deze bruisende buurt”, aldus coördinerend directeur Danny Pijls. Informatie over de nieuwe school en het project vind je op stroomleuven.be.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels