Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Leuven bouwt fietstunnel onder Tiensesteenweg

Gerelateerde onderwerpen :

Leuven bouwt fietstunnel onder Tiensesteenweg

In Leuven beginnen volgende week de voorbereidende werken aan de fietstunnel onder de Tiensesteenweg en het nieuwe fietspad in de spoorwegberm achter de tuinen van de Adjudant Harboortstraat. De tunnel en het fietspad moeten de de bereikbaarheid tussen de deelgemeenten Kessel-Lo en Heverlee verbeteren en vormen een belangrijk onderdeel van de fietssnelweg Leuven-Tienen. De tunnel verbindt de Martelarenlaan met de eerste fietsbrug naar de Tivolistraat en zal de verkeerssituatie veel veiliger maken. Tot juli zal er verkeershinder zijn aan de Tiensesteenweg, de Tivolibrug en de Koning Albertlaan.

Van 21 tot en met 28 januari voeren de nutsmaatschappijen voorbereidende werken uit ter hoogte van de Martelarenlaan. Het autoverkeer  richting Tienen kan gebruik maken van twee tijdelijke rijstroken. In de richting Leuven en de Spoordijk is slechts één rijstrook beschikbaar. Deze situatie zal zich de komende maanden nog een paar keer herhalen. Tot en met 1 juli zal de fietsbrug over de sporen tussen de Adjudant Harboortstraat en de Tivolistraat afgesloten zijn voor fietsers en voetgangers. Er wordt dan gewerkt aan het bruggenhoofd aan de zijde van de Adjudant Harboortstraat en de rest van het nieuwe fietspad.Zolang de werken duren, moeten fietsers en voetgangers een omleiding volgen. Fietsers naar Leuven moeten de Tiensesteenweg oversteken aan het zebrapad aan de Adjudant Harboortstraat. Fietsers richting Tienen kunnen gebruik maken van de Tiensesteenweg en rechts afslaan, de Adjudant Harboortstraat in. Na afloop van de werken zullen ze via de fietstunnel de steenweg ondergronds kruisen. Fietsen tussen Kessel-Lo en Heverlee wordt heel wat veiliger. Het fietspad vormt een geheel met Park Belle-Vue. Tussen het fietspad en de spoorweg komt een groene berm. Langs de kant van de huizen in de Harboortstraat komt een muurtje als afscherming, in dezelfde stijl als de muur langs de Spoordijk.

Tot half maart plaatst de aannemer steunpalen ter hoogte van de Koning Albertlaan waardoor de verkeerssituatie tijdelijk wordt aangepast. Dit kan hinder veroorzaken voor het autoverkeer dat de Koning Albertlaan wil inrijden. Vervoermaatschappij De Lijn probeert de bestaande dienstregeling zoveel mogelijk te behouden, maar sluit tijdelijke wijzigingen of omleidingen niet uit. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder: de Martelarenlaan blijft vrij.“We beseffen dat deze werken voor heel wat hinder zorgen, maar we zullen nadien wel kunnen genieten van een veilige fietstunnel onder de Tiensesteenweg. Voetgangers en fietsers kunnen dan de drukke steenweg oversteken zonder auto’s te kruisen. Bovendien verbeteren de tunnel en het fietspad de bereikbaarheid tussen Kessel-Lo en Heverlee en vormen ze een belangrijk onderdeel van de fietssnelweg Leuven-Tienen. We zullen de inwoners en voorbijgangers zo goed mogelijk informeren via verschillende kanalen zodat de tijdelijke verkeerssituatie duidelijk is voor alle weggebruikers”, beloven schepen van Openbare Werken Dirk Vansina en schepen van Mobiliteit David Dessers.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Eerste deel Ringtrambus-traject UZ-Brussel en Brussels Airport afgerond

Eerste deel Ringtrambus-traject UZ-Brussel en Brussels Airport afgerond

De grote wegenwerken die De Werkvennootschap uitvoerde op de Sint-Annalaan, op de grens tussen Vilvoorde en Grimbergen, zijn afgerond. De Sint-Annalaan is meteen ook het eerste afgewerkte deel van het grootschalige Ringtrambus-traject tussen het[…]

12/01/2022 | De Lijn
Vlaanderen maakt laadinfrastructuur op publiek terrein beschikbaar

Vlaanderen maakt laadinfrastructuur op publiek terrein beschikbaar

Vlaanderen plant ultrasnelladers langs 49 grote verkeersassen

Vlaanderen plant ultrasnelladers langs 49 grote verkeersassen

Mechelen blijft investeren en is financieel gezond

Mechelen blijft investeren en is financieel gezond

Meer artikels