Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Leuven blijft prestigieuze luxeappartementen bouwen

Gerelateerde onderwerpen :

Leuven blijft prestigieuze luxeappartementen bouwen

Projectontwikkelaar Dyls Construct uit Zaventem heeft zijn oog laten vallen op de oude gebouwen van motorwinkel Corbeels aan de Leuvense Vaartkom. Tegen oktober 2018 zal hier Sky One worden gerealiseerd, een prestigieus project met uitsluitend luxeappartementen. Het prijskaartje is navenant: voor de duurste appartementen moet 1,95 miljoen ' op tafel worden gelegd. Er lijkt dus nog geen einde te komen aan de Leuvense privéprojecten die mikken op het duurdere marktsegment.

De expansie en de vernieuwing van het hele gebied rond de Leuvense Vaartkom zijn al enkele jaren aan de gang (zie Bouwkroniek van 30 oktober 2015, blz. 48-52), maar alle potentiële sites zijn nog niet ontwikkeld. Voor het nieuwbouwproject dat Dyls Construct bvba op de gronden van motorwinkel Corbeels plant, werd vorig jaar al een bouwvergunning afgeleverd. De oude gebouwen werden ondertussen reeds afgebroken, zodat de realisatie van het complex binnenkort kan beginnen.

Dyls is een projectontwikkelaar gespecialiseerd in residentieel, commercieel en investeringsvastgoed. Als aannemer van zijn eigen projecten staat het bedrijf in voor de totale realisatie die rechtstreeks aan de koper wordt aangeboden. Dyls prospecteert en selecteert zelf projectgronden en werkt vervolgens het hele concept uit. Klanten hebben zelf nog inspraak in de afwerking en de indeling van hun toekomstige woonst. Investeerders kunnen gebruik maken van de diensten van de verhuurafdeling van Dyls.

De projectontwikkelaar omschrijft Sky One als 'een oase van luxe en rust'. Er komen 36 appartementen en twee handelsruimtes. Alle terrassen zijn zuidelijk gericht en bieden uitzicht op de stad en de Vaartkom.

Het gebouw telt drie ondergrondse verdiepingen, met parkeerplaatsen en bergingen. De inkomhal van het gebouw zal worden bekleed met marmer en er wordt gewerkt met speciale gevelstenen en hoogwaardigde materialen. De meeste daarvan zullen tijdens de bouw per boot worden aangevoerd. Het complex heeft een opmerkelijke en onregelmatige architectuur en zal fungeren als een herkenningspunt voor wie aan deze zijde van de ring de stad binnenrijdt.

Aan de geboden luxe hangt uiteraard een prijskaartje. De kleinste appartementen in Sky One bevinden zich op de eerste verdieping, hebben één slaapkamer en worden te koop geboden vanaf 310.000 ', registratiekosten en btw inbegrepen, maar zonder het ereloon van de notaris.

De prijs stijgt samen met de hoogte. Op de vijfde verdieping betaal je voor een appartement met drie slaapkamers 830.000 ', al kom je een verdieping hoger met een kleine 710.000 ' iets goedkoper uit als je tenminste tevreden bent met een verblijf met twee slaapkamers.

De echte topappartementen bevinden zich helemaal bovenaan op de negende verdieping, waar twee penthouses worden ingericht. Die kosten respectievelijk 1,15 en 1,95 miljoen ', zonder btw en registratierechten. Voor die prijs krijg je er dan wel een daktuin met een 360°-uitzicht en een zwembad bij.

De markt voor luxueuze topappartementen is in Leuven blijkbaar nog niet verzadigd. Vlakbij het toekomstige Sky One worden in het vroegere Hungaria-gebouw eveneens een exclusief wooncomplex gerealiseerd met 82 city lofts, 62 appartementen en 17 luxe-penthouses. Er komen ook twee ondergrondse verdiepingen met ruimte voor parkeerplaatsen en bergingen. De werkzaamheden beginnen volgende maand. Er zal 440 dagen worden gewerkt. Het originele Hungaria-complex wordt gestript en gerenoveerd.

De topappartementen worden ondergebracht in twee extra verdiepingen bovenop het historische gebouw. De prijzen van de Hungaria-penthouses beginnen vanaf 722.000 ', zonder btw. Het duurste appartement kost 1.238.000 '. Voor die prijs krijg je een woonruimte van 189 m² met een terras van 128 m². De city lofts zijn 30 tot 50 m² groot. Hier beginnen de prijzen vanaf 175.000 ', exclusief 10% registratierechten. Voor de appartementen met één, twee of drie slaapkamers starten de prijzen vanaf 245.000 ', eveneens zonder registratierechten. De oppervlaktes variëren van 65 tot 180 m².

Het project 'I love Hungaria' wordt uitgevoerd door vastgoedspecialist en eigenaar Warehouses De Pauw (WDP) en projectontwikkelaar L.I.F.E. (Living in Funky Environments).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft drie plaatsingsprocedures opgestart voor de aannemingswerken aan de eerste stelplaatsen voor elektrische bussen. De raad van bestuur heeft de selectieleidraden goedgekeurd voor de werken in de stelplaatsen[…]

17/05/2022 | De LijnStelplaatsen
Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Nieuwe woon- en werksite in Houthalen-Helchteren

Nieuwe woon- en werksite in Houthalen-Helchteren

Diest heeft plannen voor nieuw zwembad en sportzaal

Diest heeft plannen voor nieuw zwembad en sportzaal

Meer artikels