Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Leren werken met webtoepassing KLIP

Gerelateerde onderwerpen :

Het Kabel- en Leidinginformatieportaal (KLIP) is een webtoepassing om schade aan kabels en leidingen bij grondwerken te voorkomen. KLIP doet dit door een betere ontsluiting (en op termijn ook uitwisseling) van kabel- en leidinginformatie mogelijk te maken tussen de bij grondwerken betrokken partijen. Het beschikt over een massa informatie over kabels en leidingen in het Vlaamse Gewest en is daardoor een belangrijke partner om graafschade te voorkomen.

Sinds 1 januari 2016 gaat KLIP digitaal. Zo moet niet alleen de planaanvraag maar ook de planafhandeling op een uniforme en digitale wijze via KLIP gebeuren. Alle kabel- en leidingbeheerders die in Vlaanderen actief zijn, zullen kabel- en leidinginformatie via een gemeenschappelijk informatiemodel kunnen uitwisselen met de planaanvrager.

De Vlaamse Wegenbouwers (VlaWeBo) organiseren voor hun leden op dinsdag 16 februari om 19 u. in het Huis van de Bouw, Tramstraat 59 in Zwijnaarde een informatieavond over deze materie. De spreker van dienst is Luc De Kock van de afdeling Relatiebeheer Informatie Vlaanderen. Deze sessie is bedoeld voor mensen die plannen moeten aanvragen, ontvangen en analyseren. De avond eindigt omstreeks 21 u. met een netwerkdrink.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Elektrosector vraagt ook hinderpremie

Elektrosector vraagt ook hinderpremie

Nelectra, de federatie voor de elektrosector heeft Vlaams minister van Economie, Hilde Crevits gevraagd om de hinderpremie uit te breiden zodat ook elektro-installateurs er gebruik van kunnen maken. Ondernemers die actief zijn in de[…]

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Bouwshops willen hinderpremie

Bouwshops willen hinderpremie

Vlaamse hinderpremie ook nodig voor de bouw

Vlaamse hinderpremie ook nodig voor de bouw

Meer artikels