Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Leopold-toren (Brussel)

Matexi heeft de Leopold II-toren in Evere gekocht om van het oude kantoorgebouw een aangename woonruimte met ongeveer 200 eenheden te maken.

Het project biedt een antwoord op de bevolkingsgroei in Brussel. Er komen gedeelde ruimtes waar kinderen samen zullen kunnen spelen en ouders elkaar kunnen ontmoeten. (Foto 6)

4 Fonteinen (Vilvoorde)

Een voormalige industriële site wordt herontwikkeld naar een gemengd stedelijk woongebied. De zone tussen het kanaal en de Zenne wordt een kadepark met een wandelboulevard langs het water.

Tijdens de werkzaamheden vervullen leegstaande gebouwen onder de naam Kruitfabriek een mix van functies voor de lokale culturele gemeenschap en ondernemingen. (Foto 7)

't Groen Kwartier (Antwerpen)

Matexi herontwikkelt, in samenwerking met AG Vespa (het autonoom ontwikkelingsbedrijf van de stad Antwerpen) en Vanhaerents de site van het oud militair hospitaal tot een bijzonder woongebied. Vandaag biedt deze site een mix van nieuwbouwappartementen, lofts, comfortabele stadswoningen met tuin, commerciële en socioculturele ruimtes evenals sociale huur- en koopwoningen. (Foto 8)

Centrale Werkplaatsen (Leuven)

De oude stelplaatsen van de NMBS werden herontwikkeld tot moderne wooneenheden en commerciële ruimtes. Door de private tuinen aan de buitenkant te leggen, is het binnengebied van de oude hallen nu toegankelijk voor het publiek wat de interactie tussen privaat en publiek versterkt. De hele site is autovrij.

Pier Kornel (Aalst)

De oude Tupperware-fabriek biedt plaats aan 60.000 m² nieuwe ruimte voor wonen, werken, zorg en horeca. Tijdens de werkzaamheden vervulde de 'Fabriek Plastiek' een sociale functie op de site: jongeren konden er aan sport en cultuur doen

Dräieck Dikrech (Diekirch)

Matexi zal op de site van de bierbrouwerij van Diekirch nieuwe woningen en commerciële ruimtes ontwikkelen. Er komen nieuwe groene zones waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en de oude beschermde brouwerij wordt gerenoveerd.

Kolska (Warschau)

Tegen 2020 worden in verschillende fasen 600 nieuwe appartementen gebouwd in Kolska Street, op zo'n 2,8 km van het stadscentrum van Warschau. Er wordt een nieuw park aangelegd dat voor extra leefkwaliteit zal zorgen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Tips & Tricks

Tips & Tricks

In een deze reeks, exclusief voor Bouwkroniek, geven we praktische en haalbare tips om de slaagkansen van je offertes gevoelig te verhogen.

23/10/2020 |
Bouwprofessionals welkom in virtuele stad van de toekomst

Bouwprofessionals welkom in virtuele stad van de toekomst

Reconversie vervuilde bedrijfssite Bottelare kan starten

Reconversie vervuilde bedrijfssite Bottelare kan starten

Nieuwe methode om verf te testen

Nieuwe methode om verf te testen