Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Lek heeft grootste duurzame sloopkraan ter wereld

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Lek heeft grootste duurzame sloopkraan ter wereld

(c) Lek Sloopwerken

Lek Sloopwerken uit Nederland investeert in een nieuwe en kolossale Liebherr R980 Demolition met Stage V-motor. Deze gigantische sloopmachine, met een eigen gewicht van ruim 200 ton, kan tot maar liefst 64 m hoogte en 29 m diepte slopen en haalt hiermee een totaal sloopbereik van 93 m.
De machine heeft een duurzame en schone dieselmotor die volgens Lek Sloopwerken resulteert in een stikstofreductie van liefst 90% ten opzichte van de huidige grote sloopmachines op de markt. Zo is het volgens het Nederlandse bedrijf de grootste duurzame sloopkraan ter wereld.
 
De basismachine heeft speciale transportoplossingen en kan zichzelf opbouwen, hierdoor is hij zeer eenvoudig, snel en veilig te transporteren. Om de nieuwe machine veelzijdig in te kunnen zetten voor hoog, diep en zwaar sloopwerk, zal de sloopkraan met verschillende giekconfiguraties uitgerust worden. De machine wordt uitgerust met verschillende (hulp)systemen om ook werkzaamheden onder water tot zeer grote diepte efficiënt en veilig voor zowel mens, milieu als voor de machine zelf uit te kunnen voeren. Het eerste sloopproject van de nieuwe aanwinst van Lek is de sloop van zeesluis in Terneuzen.
 
De sloopmachine kan door de verschillende configuraties veelzijdig worden ingezet. Bij de maximale penhoogte van 64 m is een sloopwerktuig van 1.500 kg mogelijk, bij een penhoogte van 56 m is het maximale toolgewicht 4.250 kg. Als de triple giek wordt gemonteerd kan op 30 m hoogte en tot 29 m diepte nog gewerkt worden met een sloopwerktuig van wel 15.000 kg. Direct aan de hoofdgiek kan een schrootschaar van liefst 40.000 kg gemonteerd worden waarmee staal tot wel 12-14 cm dik geknipt kan worden.
De basismachine wordt geleverd door Liebherr-importeur Wynmalen & Hausmann en de modificaties worden gedaan door Beco Group BV, uit Vianen. En gefinancierd door Deutsche leasing.
 
Door te investeren in de nieuwe Liebherr R980 Demolition speelt Lek Sloopwerken in op een belangrijke vraag vanuit de markt naar grote en specialistische sloopmachines om zowel hoog, diep als zwaar te kunnen slopen. Duurzaamheid en stikstofuitstoot is steeds vaker bepalend. De vraag naar machines met een dieselmotor die voldoet aan de Stage V-norm wordt steeds groter. Lek investeert continu in nieuw materieel voorzien van de schoonste motoren, om hiermee de daad bij het woord te voegen. Milieu en duurzaamheid is voor deze Nederlandse sloper niet alleen een commercieel sausje, er moet ook in geïnvesteerd worden. Om bijzondere projecten uit te kunnen voeren met unieke methodes ontwikkelt Lek zelf speciale machines om deze vervolgens te laten bouwen. Zo werd reeds een speciale tunnelfrees ontwikkeld en het recentste wapenfeit is een speciaal ontwikkelde teledipper, waarmee zij in IJmuiden tot op liefst 32 m diepte slopen. Dit is nog nooit eerder vertoond.
 
Lek Sloopwerken is in een korte tijd uitgegroeid tot een grote en zeer gespecialiseerde sloopaannemer. De sloopwerkzaamheden voert men nationaal en internationaal uit voor o.a. overheden, huisvestingsmaatschappijen, projectontwikkelaars, aannemers, collega sloopbedrijven, enz.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Husqvarna integreert Blastrac-producten

Husqvarna integreert Blastrac-producten

Husqvarna Construction wil zijn merken in het segment oppervlaktebehandeling voort consolideren. De komende jaren zullen de onlangs overgenomen producten, diensten en oplossingen van Blastrac opnieuw op de markt worden gepositioneerd onder het[…]

11/01/2022 | gereedschap
TVH Equipment centraliseert activiteiten in nieuwbouw

TVH Equipment centraliseert activiteiten in nieuwbouw

B-Close neemt Raepers over

B-Close neemt Raepers over

Loxam opent verhuur-corners bij Hubo

Loxam opent verhuur-corners bij Hubo

Meer artikels