Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Leitz maakt zich op voor de Ligna

Leitz maakt zich op voor de Ligna

Gereedschappenfabrikant Leitz is heel wat van plan op de houtvakbeurs Ligna in Hannover in mei dit jaar. Hij ontvangt de bezoekers op twee stands. In hal 12 verwacht hij voornamelijk belangstellenden uit de sector massiefhoutbewerking. Voor de meubelindustrie is het aanspreekpunt de stand in hal 26.

Automatisering is één van de grote beursthema's en daarop speelt Leitz in. Op de twee stands zal te zien zijn welke mogelijkheden ontstaan wanneer gereedschappen geïntegreerd worden in een genetwerkte productie. Zo zullen de bezoekers gereedschappen te zien krijgen waarin kleine chips gemonteerd werden. 'De chips maken gereedschappen tot intelligente procesbouwstenen met de mogelijkheid in alle richtingen te communiceren', legt directiewoordvoerder Alessandro Telesio uit.

Leitz toont ook projecten die nog in onderzoek zijn, zoals 'eApps4Production' waarin Leitz participeert. Telesio hierover: 'eApps staat voor Engineering Apps. Via deze apps zal de gebruiker in de toekomst sneller kritieke toestanden onderkennen bij machines en gereedschappen en de gebruiksduur beter kunnen inschatten.' Dat verhoogt de gebruikszekerheid en maakt een betere onderhoudsservice mogelijk.

Onder het motto 'Gereedschappen als nieuw' stelt Leitz zijn dienst na verkoop voor. Op de stand in hal 12 zal een onderhoudsstation opgesteld worden, waarin gereedschappen een tweede leven gegeven wordt. 'We willen de bezoekers tonen waarin de kwaliteit van de Leitz onderhoudsservice bestaat. In die optiek is de idee geboren om de bezoekers letterlijk mee te laten kijken over de schouders van het onderhoudsteam. Onze specialisten zijn zeker ook bereid om tips te geven over de beste manieren om met gereedschappen om te gaan', zegt Telesio.

Andere thema's bij Leitz op de beurs zijn de nulvoegtechnologie, hybride gereedschappen en de bewerking van non wood-materialen. Bovendien worden enkele nieuwe ontwikkelingen getoond, zoals een nieuw gamma cirkelzaagbladen, het bovenfreesmes HeliCut 11 voor massiefhoutbewerking en een verbeterde generatie van het bekende ProfilCut-profileermessenkopsysteem.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bus- en fietstunnel van 1.500 ton op zijn plaats geschoven in Kortrijk

Bus- en fietstunnel van 1.500 ton op zijn plaats geschoven in Kortrijk

Jan De Nul heeft in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen een nieuwe fiets- en bustunnel in de Kortrijkse stationsbuurt op zijn plaats geschoven. De voorbije weken bouwde Jan De Nul deze tunnel van 35 m en 1.500 ton prefab naast de[…]

Vorsselmans als eerste gevelbouwer op derde trede van de Veiligheidsladder

Vorsselmans als eerste gevelbouwer op derde trede van de Veiligheidsladder

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Voorontwerp Scheldekaaien Nieuw Zuid Antwerpen is klaar

Voorontwerp Scheldekaaien Nieuw Zuid Antwerpen is klaar