Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Leitz maakt zich op voor de Ligna

Leitz maakt zich op voor de Ligna

Gereedschappenfabrikant Leitz is heel wat van plan op de houtvakbeurs Ligna in Hannover in mei dit jaar. Hij ontvangt de bezoekers op twee stands. In hal 12 verwacht hij voornamelijk belangstellenden uit de sector massiefhoutbewerking. Voor de meubelindustrie is het aanspreekpunt de stand in hal 26.

Automatisering is één van de grote beursthema's en daarop speelt Leitz in. Op de twee stands zal te zien zijn welke mogelijkheden ontstaan wanneer gereedschappen geïntegreerd worden in een genetwerkte productie. Zo zullen de bezoekers gereedschappen te zien krijgen waarin kleine chips gemonteerd werden. 'De chips maken gereedschappen tot intelligente procesbouwstenen met de mogelijkheid in alle richtingen te communiceren', legt directiewoordvoerder Alessandro Telesio uit.

Leitz toont ook projecten die nog in onderzoek zijn, zoals 'eApps4Production' waarin Leitz participeert. Telesio hierover: 'eApps staat voor Engineering Apps. Via deze apps zal de gebruiker in de toekomst sneller kritieke toestanden onderkennen bij machines en gereedschappen en de gebruiksduur beter kunnen inschatten.' Dat verhoogt de gebruikszekerheid en maakt een betere onderhoudsservice mogelijk.

Onder het motto 'Gereedschappen als nieuw' stelt Leitz zijn dienst na verkoop voor. Op de stand in hal 12 zal een onderhoudsstation opgesteld worden, waarin gereedschappen een tweede leven gegeven wordt. 'We willen de bezoekers tonen waarin de kwaliteit van de Leitz onderhoudsservice bestaat. In die optiek is de idee geboren om de bezoekers letterlijk mee te laten kijken over de schouders van het onderhoudsteam. Onze specialisten zijn zeker ook bereid om tips te geven over de beste manieren om met gereedschappen om te gaan', zegt Telesio.

Andere thema's bij Leitz op de beurs zijn de nulvoegtechnologie, hybride gereedschappen en de bewerking van non wood-materialen. Bovendien worden enkele nieuwe ontwikkelingen getoond, zoals een nieuw gamma cirkelzaagbladen, het bovenfreesmes HeliCut 11 voor massiefhoutbewerking en een verbeterde generatie van het bekende ProfilCut-profileermessenkopsysteem.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen