Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Leiewerken in Menen starten in 2019

Begin 2017 zal het definitieve voorontwerp goedgekeurd worden voor de Leie­werken in Menen. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts.

Het Seine-Scheldeproject moet een vlotte binnenvaartverbinding voor grote schepen tussen de bekkens van de Seine en de Schelde mogelijk maken. In Vlaanderen loopt het traject in hoofdzaak via de Leie en de Ringvaart rond Gent naar het kanaal Gent-Terneuzen. Ook in grensgemeente Menen zijn aanpassingswerken aan de Leie noodzakelijk. De brug over de Leie moet verhoogd worden en er is een bochtverbreding nodig. Ook worden een fietsers- en voetgangersbrug en een vispassage geplaatst.

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) werkt sinds begin dit jaar aan het voorontwerp voor de Leiewerken in het centrum van Menen. Het definitieve voorontwerp zal vermoedelijk begin 2017 goedgekeurd worden. De werkzaamheden zelf zouden halfweg 2019 van start kunnen gaan om tegen eind 2020 voltooid te zijn.

Tegen oktober 2016 zal duidelijk zijn of de brug op de N32 en de brug 'Avenue Port Fluvial' al dan niet aangepast moeten worden. 'Momenteel zijn geen aanpassingen voorzien. Maar een actualisatiestudie moet hierover definitieve bevestiging bieden', zegt Bert Maertens. Ook wordt onderzocht of de Avenue Port Fluvial niet kan worden doorgetrokken tot de Wervikstraat. 'Dit is echter afhankelijk van het type brug waarvoor men zal kiezen in de Rijselstraat', zo weet Bert Maertens.

Fietsersbrug

'Hoewel er nog geen concrete plannen zijn voor de fietsers- en voetgangersbrug over de Leie in het centrum van Menen, bevestigde de minister me dat die er sowieso komt. Dit is goed nieuws voor zwakke weggebruikers en recreanten en zal ongetwijfeld een troef zijn voor Menen', zo besluit Maertens.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen