Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Leica Geosystems en Autodesk werken nauwer samen

Gerelateerde onderwerpen :

Leica Geosystems en Autodesk werken nauwer samen

© 2016 Mathias Rosenthal

Met de toenemende complexiteit van bouwprojecten en de enorme hoeveelheden informatie die in het kader daarvan gegenereerd worden, is de samenwerking en data-uitwisseling tussen informatiesystemen en industriestandaarden een voorwaarde voor succes. Leica Geosystems en Autodesk bundelen hun krachten om meer efficiëntie in de bouw mogelijk te maken. Bouwprofessionals kunnen voortaan gestroomlijnde workflows toepassen op basis van betrouwbare, uiterst nauwkeurige data en werkbare 3D-modellen.

Het stroomlijnen van de bouwworkflow helpt bij het optimaliseren van de efficiëntie en het vergroten van de transparantie, zowel in het veld als op kantoor. Door Autodesk BIM 360, een toonaangevend platform voor bouwmanagement, te combineren met de Leica Captivate- en iCON-software kunnen gebruikers naadloze workflows creëren tussen kantoor en veld.
 
Deze samenwerking maakt de volgende datastromen mogelijk:

  • Een verbinding met Autodesk BIM 360 voor gebruikers van Captivate en iCON;
  • Gegevensuitwisseling via cloud-gebaseerde diensten tussen kantoor en veld;
  • Eenvoudige informatiestroom van het maken van punten in het ontwerp tot het uitzetten op locatie en validatie op kantoor;
  • DWG-ondersteuning voor Captivate en iCON.


"De bouwsector maakt gebruik van vele verschillende systemen en diverse software- en stand-alone applicaties om de samenwerking tussen de teams in het veld en het kantoor te bewerkstelligen. Veel van die tools werken niet samen, waardoor nodeloos veel tijd gestopt wordt in het uitwisselen van gegevens. Dankzij onze samenwerking met Autodesk kunnen we de markt veel meer functionaliteit en connectiviteit bieden", zegt Bernd Moeller, business director Field Software bij Leica Geosystems.
 
Sinds 2015, het jaar dat het begin markeert van de alliantie tussen de twee technologieleiders op het gebied van Architectuur, Engineering en Bouw (AEC), hebben gebruikers toegang gehad tot een brede portfolio van geïntegreerde oplossingen. De uitgebreidere samenwerking helpt bij het opzetten van nog beter gestroomlijnde workflows, waarin in alle toepassingen de hoogste kwaliteit wordt bereikt.
 
"Leica Geosystems en Autodesk pakken een groot probleem aan dat zich maar blijft voordoen op de steeds digitaler wordende bouwplaats: het verbinden van gegevens en processen. Samen met Leica bieden wij onze gebruikers een oplossing, doordat we een platform creëren dat toegang biedt tot gecombineerde data van hoge kwaliteit", aldus Josh Cheney, Industry Strategy Manager bij Autodesk Construction Solutions.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Traxxeo: Betere beheersing van projecten: de rol van digitale technologie

Publireportage

Traxxeo: Betere beheersing van projecten: de rol van digitale technologie

In bouw-, facility management-, onderhouds- of servicebedrijven zijn personeel en materieel mobiel. Om de productiviteit te volgen of kosten te beheersen, is een grote rol weggelegd voor digitale technologie. Door gespecialiseerde digitale[…]

26/04/2021 | Digitaal
Jansen the Building Company kiest voor openBIM

Jansen the Building Company kiest voor openBIM

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Vastgoedexperts maken zich nog geen zorgen

Vastgoedexperts maken zich nog geen zorgen

Meer artikels