Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Leerlingen Heilige Familie krijgen les in nieuwe klaslokalen

Gerelateerde onderwerpen :

Leerlingen Heilige Familie krijgen les in nieuwe klaslokalen

Het start van het nieuwe schooljaar bezorgde de leerlingen van de katholieke basisschool Heilige Familie in Hamme al wat spannende dagen. Ze krijgen sinds 1 september immers niet alleen les in nieuwe klaslokalen, maar ze kregen ook hoog bezoek. Monseigneur Luc Van Looy, de bisschop van Gent, kwam de nieuwe klaslokalen immers inhuldigen. Modulair houtbouwer Hahbo, een dochterondernemer van industriebouwer Frisomat uit Wijnegem, leverde het project keurig op tijd af voor de start van het nieuwe schooljaar.

Directeur Vera Vercauteren kon enkele maanden geleden enkel dromen van een sleutelklaar scholenbouwproject dat volledig afgeleverd zou zijn op 1 september. Het overkomt alleen de beste scholen: plaatsgebrek. Ook de Heilige Familie in Hamme, waar onderwijs een passie is, ontsnapte er niet aan.

Tijdsdruk

Om op de groei en renovatienood een antwoord te kunnen bieden, had het snel nieuwe, maar kwaliteitsvolle klaslokalen nodig. Traditioneel bouwen zat er door de tijdsdruk niet in. In het voorjaar van 2015 sleepte modulair houtbouwer Hahbo de aanbesteding voor het scholenbouwproject in de wacht.

Op minder dan negen maanden leverde Hahbo een totaalconcept af, inclusief wandmeubels, keuken en schoolborden. 'Het was onze tweede samenwerking met Hahbo en ook ditmaal verliepen de contacten tussen het schoolbestuur, de architect en de aannemer heel vlot en aangenaam', vertelt schooldirecteur Vera Vercauteren enthousiast.

Duurzaamheid

Kwaliteit en esthetiek waren primordiaal voor dit project, maar daarnaast werd tijdens het bouwproject ook ingezet op milieuvriendelijkheid. Als isolatiemateriaal werd immers het recyclageproduct cellulose gebruikt, verwarmen gebeurt met een warmtepomp en vloerverwarming en de energie komt van een zonnepaneleninstallatie.

 

AGIOn keurde het gehanteerde bouwsysteem goed als permanente modulaire bouw.

 

“Onze kinderen kunnen nu in een fris en jeugdig kader naar school gaan. En dat vind ik erg belangrijk', voegt de directeur er aan toe. En ook AGIOn, de instantie die de subsidies voor het onderwijs beheert, ziet in de bouw een mooi project. Het keurde het gehanteerde bouwsysteem goed als permanente modulaire bouw. De kostprijs voor de Heilige Familie bleef bovendien moeiteloos binnen het door AGIOn opgelegde vierkantemeterbudget voor scholenbouw.

 

Sint-Katelijne-Waver

Ook in Sint-Katelijne-Waver waren er blije gezichten, want Hahbo realiseerde er een nieuwbouwproject van 480 m² in LLEXX-gebouwen voor de gemeentelijke basisschool Dijkstein. De school kan nu pronken met zes nieuwe klaslokalen, een toilet en een zorgklasje.

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver maakte er bij het begin van deze legislatuur een punt van om alle containerklassen in de gemeentescholen zo snel mogelijk te vervangen door duurzame, kwaliteitsvolle lokalen. Halverwege de legislatuur is het gemeentebestuur goed op weg om dit doel te realiseren. Schepen van Onderwijs Ronny Slootmans is heel tevreden met de oplossing die Frisomat/Hahbo heeft geboden in dit dossier.

Afzetmarkt

Hahbo is sinds 1994 gespecialiseerd in modulaire houtbouw. In Wijnegem produceert en monteert het prefab gebouwen uit hout die makkelijk te hanteren, compact te vervoeren en snel te monteren zijn. De afzetmarkt van Hahbo situeert zich voor 80% in de onderwijssector.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voorontwerp heraanleg Stadspark Antwerpen goedgekeurd

Voorontwerp heraanleg Stadspark Antwerpen goedgekeurd

Het district en de stad Antwerpen zullen de komende jaren het Stadspark terug opwaarderen naar zijn oorspronkelijke landschapsstijl, rekening houdend met de hedendaagse noden. Zopas werd hiervoor het voorontwerp goedgekeurd dat tot stand kwam na[…]

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Meer artikels