Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Led's in de vloer

Bovenop de steeds strengere eisen van (internationale) sportfederaties, die elkaar soms durven tegenspreken, zijn ook sporthallen gevoelig voor trends. 'Kinderen worden gemiddeld steeds groter, zwaarder en minder atletisch. Dat zie je bv. terug in de evolutie van de klassieke springkast of plint: voor dezelfde leeftijdsgroep is die een stuk steviger geworden. Voorts worden sporthallen steeds vaker 'gemengd' gebruikt: zowel overdag voor een school als na de school­uren door clubs en verenigingen. Dat heeft een impact op de keuze van de sportvloer. Een andere trend is dat gymnastiekclubs steeds meer een eigen sporthal wensen. De opstelling van alle toestellen voor elk van hun groepen vergt heel wat tijd. Ook komen de ideale afmetingen voor een turnhal niet overeen met de maatvoering van een klassieke sporthal. Een eigen turnhal biedt dan een oplossing', weet Eric Deckers.

'Nog inzake turnhallen is het wereldkampioenschap in Antwerpen in 2013 bepalend geweest voor het invoeren van specifieke turnvloeren met stalen veren als internationale referentie. Dat is één van de resultaten van de zes ingenieurs die op onze hoofdzetel in Helmond constant bezig zijn met het ontwikkelen of verbeteren van sporttoestellen en -uitrusting. Eén van de werkpunten van dit moment is het vervangen van de klassieke geschilderde belijning. Daarover worden soms lange en moeilijke discussies gevoerd: voor welke sporten schilder je lijnen, welke lijn mag wel of niet overlappen of overlapt worden, ' Een sportvloer met ingebouwde led's kan daaraan verhelpen. Telkens de gebruikers van sport wisselen, verlicht je een andere belijning. Dat hopen we binnenkort ook in de markt te kunnen zetten', besluit de directeur.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

De Regie der Gebouwen heeft zopas omvangrijke renovatiewerken afgerond in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het gaat om een investering van ongeveer 4,5 miljoen €.     Twee verdiepingen van de[…]

18/09/2020 | Brussels GewestRenovatie
Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen