Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Led's in de vloer

Bovenop de steeds strengere eisen van (internationale) sportfederaties, die elkaar soms durven tegenspreken, zijn ook sporthallen gevoelig voor trends. 'Kinderen worden gemiddeld steeds groter, zwaarder en minder atletisch. Dat zie je bv. terug in de evolutie van de klassieke springkast of plint: voor dezelfde leeftijdsgroep is die een stuk steviger geworden. Voorts worden sporthallen steeds vaker 'gemengd' gebruikt: zowel overdag voor een school als na de school­uren door clubs en verenigingen. Dat heeft een impact op de keuze van de sportvloer. Een andere trend is dat gymnastiekclubs steeds meer een eigen sporthal wensen. De opstelling van alle toestellen voor elk van hun groepen vergt heel wat tijd. Ook komen de ideale afmetingen voor een turnhal niet overeen met de maatvoering van een klassieke sporthal. Een eigen turnhal biedt dan een oplossing', weet Eric Deckers.

'Nog inzake turnhallen is het wereldkampioenschap in Antwerpen in 2013 bepalend geweest voor het invoeren van specifieke turnvloeren met stalen veren als internationale referentie. Dat is één van de resultaten van de zes ingenieurs die op onze hoofdzetel in Helmond constant bezig zijn met het ontwikkelen of verbeteren van sporttoestellen en -uitrusting. Eén van de werkpunten van dit moment is het vervangen van de klassieke geschilderde belijning. Daarover worden soms lange en moeilijke discussies gevoerd: voor welke sporten schilder je lijnen, welke lijn mag wel of niet overlappen of overlapt worden, ' Een sportvloer met ingebouwde led's kan daaraan verhelpen. Telkens de gebruikers van sport wisselen, verlicht je een andere belijning. Dat hopen we binnenkort ook in de markt te kunnen zetten', besluit de directeur.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Nelissen Steenfabrieken uit Lanaken viert dit jaar zijn 100ste verjaardag. Het bedrijf ruilt het traditionele feestgedruis echter in voor een grootschalige solidariteitsactie. Het team van Nelissen doorkruist de komende weken het hele land onder[…]

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

Architecturale dialoog tussen industrieel verleden en toekomst

Architecturale dialoog tussen industrieel verleden en toekomst

BMP overhandigt memorandum aan minister Matthias Diependaele

BMP overhandigt memorandum aan minister Matthias Diependaele