Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Laurenty keert terug bij Renault Trucks

Gerelateerde onderwerpen :

Laurenty keert terug bij Renault Trucks

De groep Laurenty bestelde in een tijdspanne van een klein jaar 18 Renault Trucks. Zeven daarvan worden reeds ingezet door het bedrijf, tot grote tevredenheid van directeur Dominique Louis van Laurenty Balayage en Laurenty Espaces Verts.

De Laurenty Group is sinds de start van het bedrijf gespecialiseerd in onderhoud en reiniging, maar de groep heeft zijn dienstverlening in de loop der jaren ook gediversifieerd. De activiteiten gaan van het reinigen van agro-voeding productielijnen tot het verwijderen van asbest, via het plaatsen van hekkens, sneeuwruimen, schilderwerken of het leveren van allerlei sanitaire producten. Een zeer breed gamma van prestaties dus, waardoor globale oplossingen kunnen voorgesteld worden aan de klant.De nieuwe trucks van Renault zijn bestemd voor de afdelingen Laurenty Balayage en Laurenty Espaces Verts. De zeven reeds geleverde voertuigen zijn zes Master-platformwagens en één C 19 t met 320 pk uitgerust met een veegopbouw. Het zijn de eerste voertuigen waarmee het merk zijn herintrede maakt in de vloot. “Laurenty heeft vroeger reeds veegwagens van Renault Trucks gebruikt en we willen opnieuw samenwerken met de Franse constructeur naar aanleiding van hun groeiende competitiviteit. De groep heeft daarop besloten de aankopen te groeperen (Master en C in dit geval) bij concessiehouder Lens Motor. Wij willen slechts met één gesprekspartner praten. Die organisatie is des te gemakkelijker omdat de contacten met de concessiehouder uitstekend en zeer open zijn”, vertelt Dominique Louis.Inzake het praktische aspect wil Dominique Louis de kwaliteit en betrouwbaarheid van de voertuigen onderlijnen, ook al kunnen er nog verbeteringen aangebracht worden om hun gebruiksduur te verlengen in het kader van de activiteiten. “Wat ik alvast kan bevestigen is dat de Renault Trucks C omgebouwd tot veegwagen na vijf maanden gebruik uitstekend voldoet. De grote voordelen zijn het comfort, de eenvoud van de instrumenten aan boord en globaal gezien zijn de functionaliteit. Het is in ieder geval een voertuig dat sterk gewaardeerd wordt door de chauffeur.” De opbouw van het voertuig gebeurde door gespecialiseerde, buitenlandse bedrijven, maar het is Renault Trucks dat het volgen van de operaties op zich nam. Laurenty ontving meteen een compleet voertuig.

Zekerheid

Behalve vier modellen van de reeks C bestelde Laurenty nog veertien Renault Masters. Een voertuig dat zeer gewaardeerd wordt door zijn gebruikers, zoals Dominique Louis bevestigt. “Ook hier appreciëren de chauffeurs het comfort en de ruimte in de cabine met een gevoel van veiligheid, onder meer dankzij een langere motorkap dan andere bestelwagens in dit segment. De voorkant van het voertuig is imponerend en de chauffeurs hechten daar veel belang aan.”De Masters worden bij Laurenty gebruikt met een aanhangwagen wanneer het nodig is om een tractor mee te nemen. Het laadplatform moet zowel klein materieel meenemen als groenafval. Voor alle nieuwe voertuigen werd een onderhoudscontract gesloten. Bij het aflopen van het contract neemt de werkplaats binnen de groep Laurenty het onderhoud en de reparaties over, waardoor een gebruiksduur mogelijk is van gemiddeld acht tot negen jaar.
 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Sennebogen 870E Hybrid van Samyn is een ‘groene’ overslaggigant

Sennebogen 870E Hybrid van Samyn is een ‘groene’ overslaggigant

Overslagbedrijf Nicola Samyn zet voor het laden en lossen van schepen in de haven van Gent een bijzondere en heel grote Sennebogen mobiele overslagmachine in. Samyn heeft gekozen voor een speciale 870E Hybrid met 24 m overslaggiek. De machine[…]

17/06/2019 |
Takeuchi heeft vijf nieuwe graafmachines

Takeuchi heeft vijf nieuwe graafmachines

Komatsu heeft elektrische minigraver

Komatsu heeft elektrische minigraver

Verbeterde Fiat Ducato kan al besteld worden

Verbeterde Fiat Ducato kan al besteld worden

Meer artikels