Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Laurenty keert terug bij Renault Trucks

Gerelateerde onderwerpen :

Laurenty keert terug bij Renault Trucks

De groep Laurenty bestelde in een tijdspanne van een klein jaar 18 Renault Trucks. Zeven daarvan worden reeds ingezet door het bedrijf, tot grote tevredenheid van directeur Dominique Louis van Laurenty Balayage en Laurenty Espaces Verts.

De Laurenty Group is sinds de start van het bedrijf gespecialiseerd in onderhoud en reiniging, maar de groep heeft zijn dienstverlening in de loop der jaren ook gediversifieerd. De activiteiten gaan van het reinigen van agro-voeding productielijnen tot het verwijderen van asbest, via het plaatsen van hekkens, sneeuwruimen, schilderwerken of het leveren van allerlei sanitaire producten. Een zeer breed gamma van prestaties dus, waardoor globale oplossingen kunnen voorgesteld worden aan de klant.De nieuwe trucks van Renault zijn bestemd voor de afdelingen Laurenty Balayage en Laurenty Espaces Verts. De zeven reeds geleverde voertuigen zijn zes Master-platformwagens en één C 19 t met 320 pk uitgerust met een veegopbouw. Het zijn de eerste voertuigen waarmee het merk zijn herintrede maakt in de vloot. “Laurenty heeft vroeger reeds veegwagens van Renault Trucks gebruikt en we willen opnieuw samenwerken met de Franse constructeur naar aanleiding van hun groeiende competitiviteit. De groep heeft daarop besloten de aankopen te groeperen (Master en C in dit geval) bij concessiehouder Lens Motor. Wij willen slechts met één gesprekspartner praten. Die organisatie is des te gemakkelijker omdat de contacten met de concessiehouder uitstekend en zeer open zijn”, vertelt Dominique Louis.Inzake het praktische aspect wil Dominique Louis de kwaliteit en betrouwbaarheid van de voertuigen onderlijnen, ook al kunnen er nog verbeteringen aangebracht worden om hun gebruiksduur te verlengen in het kader van de activiteiten. “Wat ik alvast kan bevestigen is dat de Renault Trucks C omgebouwd tot veegwagen na vijf maanden gebruik uitstekend voldoet. De grote voordelen zijn het comfort, de eenvoud van de instrumenten aan boord en globaal gezien zijn de functionaliteit. Het is in ieder geval een voertuig dat sterk gewaardeerd wordt door de chauffeur.” De opbouw van het voertuig gebeurde door gespecialiseerde, buitenlandse bedrijven, maar het is Renault Trucks dat het volgen van de operaties op zich nam. Laurenty ontving meteen een compleet voertuig.

Zekerheid

Behalve vier modellen van de reeks C bestelde Laurenty nog veertien Renault Masters. Een voertuig dat zeer gewaardeerd wordt door zijn gebruikers, zoals Dominique Louis bevestigt. “Ook hier appreciëren de chauffeurs het comfort en de ruimte in de cabine met een gevoel van veiligheid, onder meer dankzij een langere motorkap dan andere bestelwagens in dit segment. De voorkant van het voertuig is imponerend en de chauffeurs hechten daar veel belang aan.”De Masters worden bij Laurenty gebruikt met een aanhangwagen wanneer het nodig is om een tractor mee te nemen. Het laadplatform moet zowel klein materieel meenemen als groenafval. Voor alle nieuwe voertuigen werd een onderhoudscontract gesloten. Bij het aflopen van het contract neemt de werkplaats binnen de groep Laurenty het onderhoud en de reparaties over, waardoor een gebruiksduur mogelijk is van gemiddeld acht tot negen jaar.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

GR technics verzekert toekomst vanuit nieuw bedrijfsgebouw

GR technics verzekert toekomst vanuit nieuw bedrijfsgebouw

GR technics opent binnenkort een nieuw bedrijfsgebouw in Beerse, waar de productie verdriedubbeld kan worden. Na het 15-jarige bestaan is dit een nieuwe mijlpaal voor de onderneming van Gunter Roefs. GR technics opent straks de deuren van de[…]

15/09/2021 | Ondernemingen
Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Hoogste hoogwerker op bestelwagen

Hoogste hoogwerker op bestelwagen

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Meer artikels