Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Lasertopo biedt meet- en testapparatuur voor de bouwsector

Lasertopo biedt meet- en testapparatuur voor de bouwsector

Sinds 1986 is Lasertopo actief op de markt, waar ze topografisch materiaal en labo-uitrusting aanbiedt. De hoogtechnologische meettoestellen verhogen het rendement op de bouwwerf. De 34 jaar ervaring in de sector heeft het bedrijf geleerd dat service voorop moet staan. Daarom is het servicecenter steeds bereikbaar voor advies en oplossingen. Nieuw is de verhuurservice.

Eén adres voor al uw meetapparatuur

Lasertopo is geautoriseerde verdeler en servicepartner van Leica Geosystems en Nedo. Naast het verdelen van topografisch materiaal beschikt Lasertopo over één van de grootste servicecenters van België. Het is dus perfect mogelijk om uw toestellen binnen te geven voor zowel onderhoud als kalibratie, en dit ongeacht het merk. Met een eigen haal- en brengdienst, die volledig België bestrijkt, heeft Lasertopo het leven van zijn klanten heel wat gemakkelijker gemaakt. Deze extra service heeft als doel om zo veel mogelijk last van de schouders van de klant te nemen.
De gekalibreerde en herstelde producten zijn steeds voorzien van hun eigen kwaliteitslabel. Door de hoge kwaliteitscontroles die worden gehanteerd, mogen we ons ISO 9001:2015 gecertificeerd noemen. Gecertificeerde landmeters zijn steeds beschikbaar voor het verstrekken van toelichtingen, informatie of hulp op afstand. Naast deze raadgeving is het ook mogelijk om vrijblijvende demo’s, introductiecursussen en opleidingen te volgen.

Nieuwe unieke meetapparatuur

Met het dynamisch plaatproeftoestel HMP LFGpro loodst Lasertopo plaatproeven het digitale tijdperk in. Het apparaat biedt alle voordelen van digitaal werken. Zo worden alle resultaten van de proeven opgeslagen en kunnen ze in een latere fase geëxporteerd worden naar een pc, hetgeen de rapportage vereenvoudigt. Dankzij de inbouw van een gps-module kunnen coördinaten van iedere proef geregistreerd worden. De exacte locatie van iedere proef is op die manier raadpleegbaar op een kaart in Google Maps. “Zo is achteraf geen discussie mogelijk over welke proeven al dan niet zijn uitgevoerd”, zegt Fiona De Smet. “De resultaten zijn tevens te raadplegen op een smartphone of tablet en kunnen via applicaties naar de opdrachtgever of naar kantoor gestuurd worden, zodat meteen verder met de resultaten aan de slag kan worden gegaan.”
Het dynamisch plaatproeftoestel is sinds dit jaar opgenomen in het Standaardbestek 250 voor de uitvoering van openbare wegenwerken. Het hoeft niet te verbazen, dat heel wat aannemers vragende partij zijn, aangezien het een zeer gebruiksvriendelijk toestel betreft.

Uitzetten en inmeten op de werf

Het Leica iCON iCR70-totaalstation alsook de unieke GPS 70T met tiltcompensatie maken het uitzetten en inmeten op de werf zeer eenvoudig en toegankelijk. “Het is ontworpen voor één persoon, waardoor de productiviteit fors toeneemt. Het efficiënte uitzetwerk aan de hand van eenvoudig te hanteren 3D-ontwerpmodellen leidt tot snellere bouw- en installatieprocessen, waardoor je meer marge hebt om de overige werkzaamheden binnen de vooropgestelde timing af te ronden. Hierdoor worden eventuele fouten in het bouwproces ook sneller aangepakt. Bovendien kunnen gebruikers het toestel gedurende elke fase van het bouwproces inzetten en zijn ze dus niet meer afhankelijk van externe factoren zoals het weer, landmeters, enzovoort. Dankzij de eenvoud van de bijgeleverde software en opleiding op maat, maakt Lasertopo zich sterk dat eenieder snel aan de slag kan met deze toestellen.

Laserscanning - bereikbaar voor iedereen

Lasertopo heeft een heel breed assortiment aan toestellen gaande, van vouwmeters over afstandsmeters en lasers tot gps en totaalstations. Specifiek voor hun doelgroep voegden ze recent ook enkele 3D-laser­scanners toe.
De revolutionaire 3D-laserscanners van Leica Geosystems zijn door Lasertopo recent in portefeuille genomen: de BLK360 en de RTC360. Waar de BLK360 de kleinste en lichtste scanner in zijn soort is, gaat de RTC360 een stap verder en is deze in staat om omgevingen volledig in 3D te documenteren en vast te leggen. Het toestel registreert met twee miljoen punten per seconde enorm veel data en kan tot een afstand van 120 m alles nauwkeurig in kaart brengen. Scanning wordt gebruikt in renovatie, as-built, werfopvolging, enz. Wat het toestel zo uniek maakt zijn de vijf individuele camera’s. Die zorgen voor een exacte positiebepaling. Als het toestel wordt verplaatst voor een volgende scan worden de punten uit de eerste scan herkend. Dat maakt het mogelijk om achteraf scans in de software makkelijk aan elkaar te koppelen. De gebruiksvriendelijke software die erbij hoort, maakt het plaatje compleet en dit zorgt ervoor, dat eenieder snel en efficiënt de gescande data kan verwerken.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Wie een nieuwe bouwmachine besteld heeft, wordt geconfronteerd met lange wachttijden. De aankoop van recente gebruikte machine kan dan soms soelaas bieden. Troostwijk organiseert op het einde van dit jaar een veiling met bouw- en[…]

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

TVH Equipment bouwt rond gebouw met bijna 40 poorten

TVH Equipment bouwt rond gebouw met bijna 40 poorten

Verhuurplatform Bullswap versnelt uitrol in de Benelux

Verhuurplatform Bullswap versnelt uitrol in de Benelux

Meer artikels