Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Libramont

Laminated Timber Solutions

Gerelateerde onderwerpen :

,
Laminated Timber Solutions

© Laminated Timber Solutions


Laminated Timber Solutions uit Moorslede is erg trots om i.s.m. het architectenbureau Art & Build en het ontwerpbureau Ney het innovatieve houten paviljoen dat wordt gepresenteerd op de beurs Libramont 2019 te mogen realiseren. De montage gebeurt met de medewerking van Wallonie Bois.


Hiervoor werd de techniek van het ‘koud buigen’ van hout gebruikt. Zorgvuldig gepositioneerde zaagsneden gemaakt op een CNC-machine schenken het CLT 60 mm-paneel de flexibiliteit om het te buigen terwijl het goede knikgedrag wordt gehandhaafd. De zaagsneden zorgen ook voor een esthetisch aspect.


Het buigen van koud hout is omkeerbaar en verbruikt minder energie. Het valoriseert het gebruik van reststukken of materiaal aan het einde van de levenscyclus. Het ontwerp is op maat gemaakt, met een patroon en specifieke krommingen volgens de gewenste akoestische en esthetische kwaliteiten. Dit innovatieve proces toont eens te meer de reikwijdte van de mogelijkheden die samenhangen met het gebruik van hout in de bouw.


Laminated Timber Solutions profileert zich als een ervaren partner voor dragende houtstructuren opgetrokken in gelijmde houtconstructies. Het berekent, ontwerpt, produceert en monteert dragende houtstructuren voor de professionele markt. Aannemers, architecten en bouwheren vertrouwen al meer dan zestig jaar op diens kennis en ervaring. Dankzij zijn expertise in engineering, productie en montage bouwt het o.a. sportcomplexen, woonprojecten en bedrijfsgebouwen die voldoen aan de hoogste eisen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Beurs van Libramont verwelkomt opnieuw 200.000 bezoekers

Libramont

Beurs van Libramont verwelkomt opnieuw 200.000 bezoekers

Zowat 800 standhouders nemen dit jaar deel aan de 85ste Beurs van Libramont, die van 26 tot 29 juli op het beursterrein in deze gemeente in de provincie Luxemburg plaatsvindt. De beurs zelf wordt op 30 en 31 juli gevolgd door Demo Forest met[…]

15/07/2019 |
“Wie zal morgen onze steden bouwen?”

Libramont

“Wie zal morgen onze steden bouwen?”

Recupel
Libramont

Recupel
AgTech Summer Camp vormt versneller voor start-ups

Libramont

AgTech Summer Camp vormt versneller voor start-ups

Meer artikels