Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Laatste stap voor renovatie Leopoldskazerne in Gent

Gerelateerde onderwerpen :

Laatste stap voor renovatie Leopoldskazerne in Gent

© V-Pix

De gunningsfase in de aanbestedingsprocedure voor het nieuwe provinciehuis in de herontwikkelde Leopoldskazerne (foto) in Gent start binnenkort.

Na een selectiefase en twee dialoogfases van deze design, build, maintain en operate-opdracht (dbmo) zijn er van de zes eerder geselecteerde kandidaten nog twee deelnemers over die mogen deelnemen aan deze laatste fase. Het gaat om de thv Leopold (DMI - Matexi - Democo - Buro II & Archi+I - 360 Architecten - Sergison Bates Architects - Maarten Dobbelaere - Delva Landscape Architects) en de thv Kunstpoort (Extensa, Algemene Aannemingen Van Laere, Robbrecht & Daem, Wessel de Jonge, Trans Architectuur, Bopro, Bas Smets, R. Boydens en Establis). In de gunningsfase wordt het definitieve bestek ter beschikking gesteld aan de deelnemers voor het maken van een eindofferte.

De Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) treedt op als projectbegeleider voor de provincie. Oorspronkelijk werd de kost van de renovatie van de Leopoldskazerne geschat op zowat 55 miljoen €, maar intussen circuleren bedragen van 75 miljoen €. PMV begeleidt ook de verkoop van het PAC, het huidige provinciehuis aan het Zuid in Gent. Dat zou oorspronkelijk 68 miljoen € opbrengen, maar die opbrengst zou intussen bijgesteld zijn tot 36 miljoen €.

Definitief bestek

Het definitieve bestek wordt deze maand voorgelegd aan de deputatie en de provincieraad en omvat een uitgebreide projectdefinitie met o.a. de ambities en het functionele en het technische programma. De projectdefinitie was er al van bij de start van de procedure, maar is in de loop van de rit verfijnd, verduidelijkt of beperkt gewijzigd. Dit bestek omvat ook de richtlijnen voor het maken van de offerte en de uitvoering. Het einde van de werken staat op de agenda voor midden 2021.

“Als alles volgens plan verloopt, wordt het bestek begin juli bezorgd aan de twee deelnemers en zullen de eindoffertes moeten ingediend worden drie maanden na de publicatie van het rup Stedelijk Wonen in het Staatsblad. Na grondige beoordeling van deze eindoffertes zal er dan een ‘winnend’ consortium en ontwerp zijn, kan de opdracht gegund worden en het ontwerp bekendgemaakt”, zegt gedeputeerde voor Patrimonium Hilde Bruggeman.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Kandidaat-ontwerpers kunnen zich vóór 6 september aanmelden om een binnengebied in de Sint-Andrieswijk in het stadshart van Antwerpen nieuw leven in te blazen. AG Vespa schrijft hiervoor een openbare aanbesteding uit. Tussen de[…]

11/08/2022 | ProjectenOntwerp
De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

Vergunning voor containerterminal Port of Limburg

Vergunning voor containerterminal Port of Limburg

Bibliotheek maakt plaats voor 22 woningen

Bibliotheek maakt plaats voor 22 woningen

Meer artikels