Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Laatste Leiewerken in Kortrijk zitten op schema

Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) start midden dit jaar met de studie voor de opwaardering van het kanaal Bossuit-Kortrijk en eind dit jaar met de ontwerpstudie voor de Reepbrug. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens van Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts.

“W&Z start nog dit jaar met de studie voor de opwaardering van het kanaal Bossuit-Kortrijk. De aanbesteding van deze studieopdracht is voorzien in april. De studie zelf start in de zomer. Voor het traject liggen nog verschillende alternatieven op tafel. Dit onderzoek moet tegen midden 2017 de beste oplossing filteren uit de brede waaier van mogelijkheden. Het voorkeurscenario resulteert tijdens de uitwerkingsfase vervolgens tot één of meer projectbesluiten, die ten vroegste in het najaar van 2018 door de Vlaamse regering worden vastgesteld. Daarna komen we in de concrete uitvoeringsfase', weet Bert Maertens.

Indien wordt gekozen om bij de opwaardering het bestaande traject te volgen, zal de huidige fiets- en voetgangersbrug over het kanaal aan de spoorwegbrug aan vernieuwing toe zijn. 'Een nieuwe fiets- en wandelbrug, al dan niet op dezelfde locatie, is cruciaal om het ruimtelijke isolement van de Venning ten opzichte van de Kortrijkse binnenstad te verminderen en de dynamiek in dit stadsdeel aan te wakkeren”, aldus Bert Maertens. W&Z is volgens Maertens bereid om aan deze oplossing mee te werken, tenminste als uiteindelijk gekozen wordt voor het bestaande traject van het kanaal.

Reepbrug

Ook de realisatie van de laatste brug in het centrum van Kortrijk zit op schema. 'De ontwerpstudie van de Reepbrug, een fietsers- en voetgangersbrug, zal eind dit jaar starten, zodat de Kortrijkzanen in 2018 over deze brug kunnen wandelen of fietsen. De timing die minister Weyts bij de opening van de Budabrug vooropstelde, kan dus aangehouden blijven', zo besluit Bert Maertens.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Dit najaar starten de infrastructuurwerken om het binnengebied Leurshoek in de Oost-Vlaamse gemeente Beveren te ontwikkelen. Het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met Danneels Development nv. Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo), projectregisseur van[…]

19/05/2022 | WedstrijdWoningbouw
Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst